Φιλικά
"Φιλίστωρ"
Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).
Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.
Καλησπέρα. Δε το δοκίμασα στον υπολογιστή, από το κινητό πάντως είναι αισθητά γρηγορότερο και με ευχαριστεί καθώς κυρίως από εδώ διαβαζω. Μπράβο σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά. Ωραία η καινούργια "εκδοχή" και πραγματικά φορτώνει αρκετά γρήγορα. Από επιτραπέζιο υπολογιστή και τάμπλετ που δοκίμασα είναι μια χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η νέα έκδοση του περιοδικού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτρέψτε μου δύο παρατηρήσεις.
1.Η ανάγνωση μη εκτεταμένων οριζόντιων γραμμών στα άρθρα(όπως ήταν πριν δηλαδή) έχει ένα πλεονέκτημα οτι δίνει την ψευδάισθηση ενός πιο σύντομου κειμένου κάνοντας το πιο ελκυστικό στους βασανιστικά γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.
2.Επειδή έχω μια "εμμονή" με την περιγραφή σας επάνω δεξιά...
δεν έχω καταλάβει ακόμα όταν λέτε φορμαλισμούς αυτό αντιστοιχεί στην φιλελεύθερη ιστοριογραφία?το άλλο για τα μαρξιστικά απωθημένα είναι αρκετά ηχηρό και ...ίσως λίγο παραπλανητικό.
Εάν λοιπόν γράφετε σύμφωνα με μια παραδοσιακή ιστορική θεώρηση κάτω απο έναν "αριστερό" φακό γιατί δεν τοποθετήστε "ευθέως"?Απολογούμαι εάν δεν κατάλαβα καλά!
Ας πούμε πως είστε ένας καταναλωτής και θέλετε να αγοράσετε ένα προιόν ποιό θα προτιμούσατε αυτό που γράφει στα περιεχόμενα τι δεν έχει μέσα αφήνοντας στη ...φαντασία σας το τι περιέχει ή αυτό που περιγράφει με ακρίβεια τι πρόκειται να καταναλώσετε?
Κατα τ'άλλα θεωρώ τα "Θέματα Ελληνικής Ιστορίας ένα απο τα πιο αγαπημένα μου ιστολόγια!
νομιζω οτι ειναι υπερβολικο να εχουμε την φωτογραφια του βενιζελου σε ενα περιοδικο που υπηρετει την αληθεια ! ακομη το φαντασμα του ''εθναρχη'' θα μας στοιχειωνει ?
ΑπάντησηΔιαγραφήσυνέχεια βελτιώνεις το ιστολόγιο. μπράβο για τη σκληρή δουλειά - γιατί είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται να αφιερώνεις αρκετό χρόνο στο ιστολόγιο. σχετικά με τη φωτογραφία του Βενιζέλου που επιθεωρεί άγημα του στρατού (στην Εθνική Άμυνα;) προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από αυτή του γενικού επιτελείου στους Βαλκανικούς που είχες παλαιότερα. γενικότερα όμως όσον αφορά τον Βενιζέλο, η θέση του είναι τόσο σημαντική στη νεώτερη ελληνική ιστορία που οι αντίπαλοί του ονομάστηκαν από το όνομά του αντιβενιζελικοί. να είσαι καλά και καλό κουράγιο για να εξακολουθήσεις την προσπάθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Βενιζέλος του διχασμού αντί του επιτελείου των Βαλκανικών. Μάλιστα... όσο για τους αντιπάλους, τις ονομασίες κλπ και το κκε μιλάει για αντικομμουνιστές αντιπάλους, δεν σημαίνει κάτι αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρόβλημα με την κεντρική φωτογραφία είναι μεγάλο. Έχω φτιάξει τουλάχιστον άλλες 5 πιθανές εκδοχές (μια μόλις έβαλα). Το πρόβλημα είναι ότι η φωτογραφία οφείλει να είναι όχι μόνο υψηλής ανάλυσης αλλά το μήκος της να είναι πολλαπλάσιο του ύψους της και...να βγαίνει νόημα. Η φωτό με τον Βενιζέλο είναι η καλύτερη από πλευράς αισθητικού αποτελέσματος. Το ποια θα μπει τελικά δεν το έχω αποφασίσει....Σταδιακά θα βάλω και τις υπόλοιπες, πάντως η πιθανότερη είναι του Βενιζέλου, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι σε μια πρόσφατη ψηφοφορία στο ιστολόγιο αυτό έλαβε τις διπλάσιες ψήφους από τον επόμενο ως η σημαντικότερη Ιστορική προσωπικότητα στην Ελληνική Ιστορία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι στη φωτογραφία;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μια που ανοίξαμε το θέμα, όσο υπεύθυνος για τον διχασμό είναι ο Βενιζέλος, άλλο τόσο είναι το επιτελείο των βαλκανικών πολέμων (Δούσμανης, Μεταξάς, Στρατηγός κ.α.) το πρόβλημα σε όλη την ιστορία του διχασμού είναι: α) ότι ο Βενιζέλος υπήρξε, καλώς ή κακώς, εκλεγμένος, όχι διορισμένος, β) ότι κάθε πλευρά κατηγορούσε την άλλη για προδοσία ενώ και οι δύο πίστευαν ειλικρινά ότι πράττουν το καλλίτερο για το έθνος. αλλά όλα αυτά αποτελούν μεγάλη ιστορία...
Εκλεγμένος πρωθυπουργός ήταν όχι απόλυτος δικτάτορας για να κάνει ότι θέλει σε τόσο σημαντικά ζητήματα και να αγνοεί επιτελείο, αντιπολίτευση ακόμα και τον ανώτατο συνταγματικό άρχοντα ( και μάλιστα να πηγαίνει σε εκλογές χωρίς να τολμάει να βάλει το δίλημμα πόλεμος ή όχι).
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τον διχασμο την ευθυνη ολοκληρωτικα φερει ο βενιζελος, επιτρεψτε μου ενα απλοικο ερωτημα . ποιος επανεφερε τους πριγκιπες στο στρατευμα μετα το Γουδι ? Ο βενιζελος ! αρα η ευθυνη ειναι δικη του 100%.
ΑπάντησηΔιαγραφή