Φοβερό ντοκουμέντο για τα Δεκεμβριανά τού 1944 : Με εντολή Σιάντου επιτέθηκε πρώτο το ΕΑΜ !..(αναδημοσίευση από έσχατη ανάσχεση)

(σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μας, αναδημοσιευουμε ένα στοιχείο που πιστεύουμε ότι κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την βασική θέση που εκφράσαμε: το ΚΚΕ είχε αποφασίσει την αναμέτρηση πριν το αιματοκύλισμα της 3ης Δεκέμβρη)


Ένα φοβερό ντοκουμέντο που αλλάζει την
Ιστορία των Δεκεμβριανών τού 1944, παρουσιάζει από την ιστοσελίδα του ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Άγγελος Σακκέτος.

Ως γνωστόν, σήμερα 3 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται 65 χρόνια από τον Κόκκινο Δεκέμβρη τού 1944, όταν οι ανθέλληνες Κομμουνιστές επεχείρησαν να καταλάβουν την Εξουσία και βύθισαν επί 40 ημέρες την Αθήνα στο αίμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ντοκουμέντο τού κ. Σακκέτου που παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως, την επίθεση ξεκίνησαν πρώτοι οι κομμουνιστές και οι χωροφύλακες τού αστυνομικού διευθυντού Αθηνών, Άγγελου Έβερτ αναγκάστηκαν να αμυνθούν πυροβολώντας!..


ΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που ανατρέπει την τρέχουσα ιστορική άποψη γύρω από το ξεκίνημα των συγκρούσεων τον Δεκέμβρη του 1944. Η κλασσική αριστερή άποψη που είχε περάσει στις ευρύτερες μάζες έλεγε ότι η παράταξη της τότε κυβέρνησης ξεκίνησε τις συγκρούσεις με το αιματοκύλισμα του συλλαλητηρίου του ΕΑΜ στις 3/12/44.

Να, όμως, μια διαταγή του...

Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ της ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ημέρας η οποία διατάσσει «... επίθεση κατά του Ζέρβα και... διάλυση της εθνοφυλακής καθ' άπασαν Ελλάδα...». Τη διαταγή υπογράφει ο Γιώργης Σιάντος (ΓΕΡΟΣ). Η υπογραφή του με κόκκινο μολύβι φαίνεται αχνά (λόγω του κόκκινου χρώματος) κοντά στη σφραγίδα.

Το ανατρεπτικό αυτό ντοκουμέντο από τα αρχεία του Ε.Λ.Α.Σ βρισκόταν στα χέρια του Π. Αναγνωστόπουλου και το έβγαλαν στο φως ο εκδότης Μπάμπης Γραμμένος (εκδόσεις Γλάρος) και ο Περικλής Ροδάκης. Υπάρχουν - όπως γίνεται φανερό από αυτό - άνθρωποι που βάζουν την ιστορική αλήθεια πάνω από το παραταξιακό συμφέρον...".

(Περισσότερα μπορεί να διαβάσει κανείς στην κατηγορία της ιστοσελίδας μας: «Ελληνική Ιστορία» / «Νεώτερη Ελλάδα», όπου δημοσιεύουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την αποκαλυπτική συνέντευξη για τα περίφημα "Δεκεμβριανά" του αείμνηστου σήμερα Άρη Μωραΐτη στον Άγγε­λο Σακκέτο στις 5-12-95 στην εκπομπή «Το ντοκουμέντο της εβδομάδος» της τηλεόρασης "Τηλετώρα". Η συνέντευξη αυτή είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό "ΤΟΤΕ.." τεύχος 58, Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 1996).

(Πηγή:esxatianasxesi.blogspot.com)

Σχόλια

  1. To ότι υπήρχε από πριν σχέδιο επίθεσης είναι κάτι σίγουρο.Εξάλλου,αν δεν υπήρχε,δεν θα γινόταν επίθεση κατά των ανταρτών του Αντών Τσαούς στην Αν.Μακεδονία από την 1η Δεκεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσωπικά από όσα έχω διαβάσει, δεν έχω καταλήξει ότι υπήρχε σχέδιο. Αν υπήρχε γιατί δεν κατέλαβαν την εξουσία όταν αποχώρησαν οι Γερμανοί; Αναμφίβολα βέβαια υπήρχαν και τέτοιες τάσεις των "σκληρών" (π.χ. συνάντηση των καπετανέων στην λαμία).
    Απλώς η ηγεσία του ΚΚΕ ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Μπερδεύτηκε από την οικουμενική του λιβάνου, τις πιέσεις των Άγγλων και την τρανταχτή αδιαφορία και τα αντιφατικα μυνήματα της Ρωσίας.
    ¨οταν είδε τους λίγους άγγλους και τους ακόμη λιγότερους Ριμινίτες στην Αθήνα κατάλαβαν ότι εξαπατήθηκαν από κάποιον λιγότερο ισχυρό.
    Η αποστράτευση που θα αφαιρούσε τα όπλα από τα χέρια των κομμουνιστών ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι των αριστερών που ένιωθαν πλέον ότι παγιδεύτηκαν από τον Παπανδρέου.

    Πάντως αυτό που επίσης είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ είναι ότι το καλοκαίρι του 1944 το ΚΚΕ επεξεργάστηκε σχέδιο για την κατάληψη της εξουσίας "για να υπάρχει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ντοκουμέντο παρατίθεται με παραπλανητικό τρόπο καθώς το Συλλαλητήριο ήταν άοπλο!!Ο ίδιος ο Έβερτ βγήκε και είπε πως εκείνος διέταξε να πυροβολήσουν το Συλλαλητήριο του ΕΑΜ από τα γραφεία της Χωροφυλακής και των Βασιλικών Ανακτόρων(χωρίς να διευκρινιστεί βέβαια από ποιον δόθηκε η εντολή στον Έβερτ)!!Ο ΕΛΑΣ εννοείτε πως είχε σχέδιο επίθεσης σε περίπτωση εμπλοκής πολλές μέρες πριν τα Δεκεμβριανά!!Ο ΕΛΑΣ ήταν Αντάρτικη Οργάνωση και μάλιστα σε κατάσταση συναγερμού,δεν ήταν ομάδα μπαλέτου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω όμως την εντύπωση ότι η επίσημη θέση του ΚΚΕ αλλά και πολλών μαρξιστών Ιστορικών είναι διαφορετική. Το σχήμα που υποστηρίζεται ως τώρα λέει: διαφωνία για τον αφοπλισμό-παραίτηση αριστερών υπουργών-συλλαλητήριο- πυροβολισμοί κυβερνητικών-δεκεμβριανά. Όμως πλέον είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ότι η απόφαση για ρήξη είχε παρθεί πριν το αιματηρό συλλαλητήριο και θα είχε υλοποιηθεί ασχέτως των δολοφονιών σε αυτό.

      Χωρίς να μειώνει κανείς την δυναμική που αναπτύχθηκε λόγω του αιματηρού αποτελέσματος του συλλαλητηρίου, το κεντρικό ζήτημα είναι ότι το ΚΚΕ είχε αποφασίσει ρήξη από πριν. Άλλωστε η απόφαση για ρήξη οδήγησε και στην οργάνωση του συλλαλητηρίου. Στο ιστολόγιο μου έχω λεπτομέρειες και για το σχέδιο κατάληψης της εξουσίας από το ΚΚΕ που φαίνεται ότι είχε εκπονηθεί από τον Έκτορα Μακρίδη πολλούς μήνες πριν...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας