Αντίλογος στην δυσεξήγητη "ψυχροπολεμική" κλιμάκωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας

Η είδηση από το Reuters σε μετάφραση δική μας

Η Ελλάδα θα εκδιώξει δύο Ρώσους διπλωμάτες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται στο πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα της πΓΔΜ, ανέφερε μια ελληνική διπλωματική πηγή την Τετάρτη, καθώς το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται να προσκαλέσει την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία να ενταχθεί στη συμμαχία. Μια ελληνική κίνηση, σε μια σπάνια διπλωματική μάχη ανάμεσα σε δύο Ορθόδοξα χριστιανικά έθνη που παραδοσιακά διατηρούν άψογες σχέσεις.
Ελληνική διπλωματική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η Αθήνα θα απελάσει δύο διπλωμάτες και θα εμποδίσει άλλους δυο Ρώσους να εισέλθουν στη χώρα λόγω ανησυχιών ότι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στην Ελλάδα κατά της συμφωνίας με τη πΓΔΜ και ότι προσπάθησαν να χρηματίσουν Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους. Η Αθήνα εξέφρασε τις ανησυχίες της στη Μόσχα και ζήτησε από τους διπλωμάτες στις 6 Ιουλίου να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι τους δόθηκε μια "λογική περίοδος" λίγων ημερών για να ετοιμάσουν τις αποσκευές τους. "Αυτές οι απελάσεις δικαιολογούνται επειδή αφορούν παράνομες δραστηριότητες εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας", ανέφερε η πηγή. "Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις για απελάσεις από τη ρωσική πλευρά είναι αδικαιολόγητες επειδή οι (διπλωμάτες μας) ενεργούν εντός των ορίων των καθηκόντων τους".

Η Ελλάδα και η πΓΔΜ έχουν έρθει αντιμέτωπες με έντονες διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας ονόματος, ιδιαίτερα κατά την προετοιμασία της υπογραφής της συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς τους στις 17 Ιουνίου. Η Αθήνα και η Μόσχα διατηρούσαν παραδοσιακά καλές διμερείς σχέσεις. Η Ελλάδα δεν ακολούθησε τους περισσότερους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ τον Μάρτιο, αποσύροντας διπλωμάτες από τη Μόσχα για τη δηλητηρίαση ενός πρώην Ρώσου κατασκόπου στην Αγγλία. Η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για το περιστατικό αυτό, ενώ η Μόσχα είχε αρνηθεί κάθε συμμετοχή.

"Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, δεδομένου στενών δεσμών μεταξύ της Αθήνας και της Μόσχας", δήλωσε ο James Ker-Lindsay, ανώτερος επισκέπτης στο London School of Economics.  Η Μόσχα θεωρεί τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ ως άμεση απειλή για τη δική της ασφάλεια. Πολλές χώρες που κάποτε ήταν δορυφόροι της Μόσχας έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Η Ελλάδα από καιρό εμπόδιζε την προσπάθεια της πΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει συνομιλίες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή υποστήριζε ότι το όνομα της χώρας συνεπάγεται εδαφική απαίτηση για μια βόρεια ελληνική επαρχία που ονομάζεται επίσης Μακεδονία. Η πΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μόνο αφού ο λαός της έχει εγκρίνει τη συμφωνία με την Ελλάδα σε δημοψήφισμα.

Σημείωση Φιλίστωρος: Όπως γνωρίζουν όλοι, σπανίως μας απασχολεί η επικαιρότητα καθώς είμαστε ένα ιστολόγιο Ιστορίας. Επειδή όμως συμπτωματικά η δυσεξήγητη (;) κρίση στις Ελληνορωσσικές σχέσεις συνέπεσε με την ανάδειξη από εμάς του Ρωσικού τελεσιγράφου του 1821 , οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι οι διμερείς σχέσεις με μια ομόθρησκη υπερδύναμη δεν μπορεί να κρίνονται μόνο στη βάση ενός μεμονωμένου γεγονότος (αν αυτό συνέβη όπως μεταφέρεται στο ως άνω δημοσίευμα του Reuters). Είναι πολύ αρνητικό ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αγγίζει ευαίσθητες χορδές σε όλους μας, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, παρά μόνο διαρροές.

 Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν από το υπουργείο Εξωτερικών αν έχει πέσει στην αντίληψη τους δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών και από άλλες χώρες στην Ελλάδα που να απειλούν την Εθνική μας ασφάλεια (τυχαία αναφέρουμε την Τουρκία) και τι έχουν κάνει επί αυτών. Η απέλαση διπλωματών είναι μια ενέργεια σοβαρής κλιμάκωσης και προσβολής της άλλης χώρας και διερωτάται κανείς αν η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών είχε εξαντλήσει κάθε άλλο περιθώριο προειδοποίησης πριν λάβει μια τόσο σοβαρή απόφαση. Οποιαδήποτε υποκίνηση από ξένη δύναμη θα έπεφτε στο κενό αν δεν υπήρχε γνήσια λαϊκή δυσαρέσκεια και είναι απορίας άξιο γιατί οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση την πλειοψηφία των πολιτών που αντιδρά. Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών έρχεται σε αντίθεση με τα συναισθήματα και τη θέληση του ελληνικού λαού που τις τελευταίες δεκαετίες διάκειται φιλικά προς τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών που έχει πάψει προ πολλού να σέβεται τις ευαισθησίες των Ελλήνων πολιτών. Στον υπερσύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε κάποια άρθρα του ιστολογίου μας που αφορούν τις διμερείς ιστορικές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας.


  http://www.istorikathemata.com/search/label/%CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1

Σχόλια

 1. Δεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα με τον ιστορικο Φιλιστωρα, για την ακατανοητη αποφαση του Υπεξ να απελαση, εν αιθρεια κατ εμε, τους δυο Ρωσσους διπλωματες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι ακατανόητη η κίνηση αυτή,εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να υπονομευτεί ο πατριωτισμός των Ελλήνων που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και αποδοθεί σε "ξένο δάκτυλο".
   Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την προδοσία που πραγματοποίησαν,παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
   Το ίδιο θα κάνουν όταν προσπαθήσουν να "λύσουν" το πρόβλημα με τον Επεκτατισμό της Τουρκίας στην Θράκη και τις βλέψεις των Αλβανών για την Ήπειρο και την πλήρη παράδοση της Βορείου Ηπείρου.

   Διαγραφή
 2. δεν μπορουν να εκτεθουν στην κοινη γνωμη αυτα που πραγματικα συνεβησαν ,αλλα πρεπει να εχουμε εμπιστοσυνη στις υπευθυνες κρατικες υπηρεσιες της Ελλαδος !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σύμφωνοι! Με μια τροποποίηση όμως της επιγραμματικά διατυπωθείσης απόψεώς σας: Το "ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε εμπιστοσύνη στις υπεύθυνες κρατικές υπηρεσίες" μάλλον ενδείκνυται (κατ' ακριβολογία) να διατυπωθεί ως "κανονικά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχουμε εμπιστοσύνη στις υπεύθυνες κρατικές υπηρεσίες".

   Πόση όμως τέτοια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει πλέον απομείνει σε αυτόν τον έρμο λαό, όταν αναλογίζεται ότι (όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης) το Υπουργείο Εξωτερικών τα έκανε "ΜΟΥΣΚΕΜΑ" τον Δεκέμβριο 1991 σχετικά με το "Σκοπιανό"; Όταν αναλογίζεται τα αντίστοιχα "ΜΟΥΣΚΕΜΑΤΑ" τών "υπευθύνων κρατικών υπηρεσιών" στα ΙΜΙΑ το 1996 και την εθνική μας ταπείνωση (και παγκόσμια αυτογελοιοποίηση) τότε; Όταν τα έκαναν προφανέστατα "ΜΟΥΣΚΕΜΑ" με την υπόθεση VOFAFONE σε βάρος τής Ελληνικής Κυβερνήσεως και τής χώρας, πριν από μία μόλις δεκαετία; Όταν οδήγησαν την χώρα στη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ και στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΑΣΥΡΜΟ της το 2010 και έκτοτε; Και όταν οι αντίστοιχες "υπεύθυνες κρατικές υπηρεσίες"(το Υπουργείο Εξωτερικών επί του προκειμένου) τα έκαναν τόσο "ΜΟΥΣΚΕΜΑ" με το Σκοπιανό το 2018, που έχουν το 80% τού Ελληνικού Λαού απέναντί τους; Πόσο πιο "ΜΟΥΣΚΕΜΑ" άραγε θα μπορούσαν να τα έχουν κάνει ένθεν κακείθεν, σε όλους αυτούς τούς εθνικά κρίσιμους τομείς επί τόσα πολλά χρόνια;

   Δεοντολογικά έχετε δίκιο! Εν τοις πράγμασι όμως υφίσταται θέμα. Και επομένως ο κ. Xenokrates apo Bienni, όπως και κάθε Συνέλληνάς μας (όπως ασφαλώς και εσείς) δικαιούται να έχει ή να μην έχει επιφυλάξεις για την διανοητική και επιστημονική επάρκεια των εν τω παρόντι κρατούντων, και να διατυπώνει ή κατά την κρίση του να μην διατυπώνει αυτές τις επιφυλάξεις. Άν μη τι άλλο, αυτά που συνεχίζουμε να έχουμε, αυτά που μας απέμειναν (δόξα τω Θεώ), είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ.

   Διαγραφή
 3. Εχει προηγηθεί η εντολη του μεγαλου αδελφου για υποχωρηση της Ελλαδας στο ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που πριν κανεις δεν δεχοταν ( Καμμενος ....εγω δεν ψηφιζω αν υπαρχει η λεξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)...Στη συνεχεια ο μεγαλος αδελφος που επιθυμει επεκταση των επιροων του μεσω ΝΑΤΟ παρατηρησε τον Ιβαν Σαββιδη να μισθωνει πουλμαν για μετακινήσεις διαδηλωτων ( Σαββιδης = ρωσσος πρακτορας για τον αδελφο)κατι οι επισκεψεις στα ρωσσικα μοναστηρια αγιου ορους κατι ο φοβος μπας και......εδοθη η εντολη απελασης των διπλωματων κατι που δεν θα διανοείτο καμμια δεξια κυβερνηση..αλλα εδώ εχουμε πρωτη φορα αριστερα και μας περιμμενουν κι άλλες εκπλήξεις !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Όλα τα θέματα του ιστολογίου

"υγρό πυρ" 1821 19η Μαίου 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου 1940 4η Αυγούστου α Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος Αβράαμ Λίνκολν Άγγελος Έβερτ Άγγελος Σικελιανός Αγγλία Άγιο Όρος Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος Αδαμάντιος Κοραής Αθανάσιος Ευταξίας Αθανάσιος Σουλιώτης - Νικολαϊδης Αθανάσιος Τσακάλωφ Αιγαίο Αιγαίο Ελληνική θάλασσα Αίγινα Αισχύλος Ακρόπολη Αλβανία Αλεξάνδρεια Αλέξανδρος Ζαϊμης Αλέξανδρος Κορυζής Αλέξανδρος Κουμουνδούρος Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος Αλέξανδρος Οθωναίος Αλέξανδρος Παπάγος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος Παπαναστασίου Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής Αλέξανδρος Σακελαρίου Αλέξανδρος Υψηλάντης Αλέξανδρος Χατζηκυριάκος Αλεξάντρ Σολτζενίτσιν Αμερικανικός Εμφύλιος πόλεμος Αναγέννηση Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος Αναστάσιος Παπούλας Ανατολική Ρωμυλία Ανδρέας Γ. Παπανδρέου Ανδρέας Καρκαβίτσας Ανδρέας Λόντος Ανδρέας Μεταξάς Ανδρέας Μιαούλης Ανδρέας Μιχαλακόπουλος Ανδρέας Τζίμας Άνθιμος Γαζής Αννα Κομνηνή Άννα Κομνηνή Αννίβας Αντάντ Αντιβενιζελισμός αντισημιτισμός Αντόνιο Γκράμσι Αντώνης Σαμαράς Απεργίες Αποικιοκρατία Άραβες Αρβανίτες Άρειος Πάγος Άρης Βελουχιώτης Αριστείδης ο Αθηναίος Αριστοτέλης Αριστοτέλης Ωνάσης Αρχαία Αθήνα Αρχαία Ελληνική Ιστορία - Ρωμαιοκρατία Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία Αρχαία Σπάρτη Αρχαιοκαπηλεία Αρχαιολογία Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος Αρχιμίδης Αστρονομία Αστυνομία Αυστρία Αυτοκράτορας Ηράκλειος Αφρική Αχαϊκή Συμπολιτεία β Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος Βαλκάνια βασανιστήρια Βασίλειος Τσίχλης Βασιλιάς Αλέξανδρος Α΄ Βασιλιάς Γεώργιος Α΄ Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α΄ Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ Βασιλιάς Όθων Α΄ Βασιλιάς Παύλος Α΄ Βασιλιάς Φίλιππος Β΄ Βενιαμίν Λέσβιος Βιβλία και Βιβλιοθήκες Βιβλιοκρισίες Βιέννη Βιετνάμ Βιογραφίες Βλάσης Γαβριηλίδης Βουλγαρία Βυζαντινή Ιστορία γ Γαβριήλ Μιχαήλ Δημητριάδης Γαλλία Γαλλική Επανάσταση Γαριβάλδι Γελιογραφίες Γενοκτονία των Αρμενίων Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου Γερμανία Γεώργιος (Πλήθων) Γεμιστός Γεώργιος Α. Παπανδρέου Γεώργιος Βλάχος Γεώργιος Γρίβας (Διγενής) Γεώργιος Ζησιμόπουλος Γεώργιος Θεοτόκης Γεώργιος Κάνιγκ Γεώργιος Καραϊσκάκης Γεώργιος Καρτάλης Γεώργιος Καφαντάρης Γεώργιος Κονδύλης Γεώργιος Κουντουριώτης Γεώργιος Λεοναρδόπουλος Γεώργιος Παπαδόπουλος Γεώργιος Παπανδρέου (GAP) Γεώργιος Πωπ Γεώργιος Ράλλης Γεώργιος Σεφέρης Γεώργιος Σταύρου Γεώργιος Στρέιτ Γεώργιος Τσολάκογλου Γεώργιος Τσόντος (Βάρδας) Γιάννης Ιωαννίδης Γιάννης Ψυχάρης Γιόζιφ Μπροζ (Τίτο) Γιουγκοσλαβία Γιώργης Σιάντος Γιώργος Ρωμανός Γκουλάγκς Γλώσσα και καθημερινός βίος των Ελλήνων διαχρονικά Γράμμος - Βίτσι Γρηγόρης Φαράκος Γρηγόριος Δίκαιος (Παπαφλέσσας) Γρηγόριος Ξενόπουλος δ Δαρδανέλλια Δεκεμβριανά - Εμφύλιος πόλεμος (1944-1949) Δέσποινα Κούρτη Δημήτρης Παρτσαλίδης Δημήτριος Αναγνωστόπουλος Δημήτριος Βούλγαρης Δημήτριος Γούναρης Δημήτριος Ιωαννίδης Δημήτριος Καλλέργης Δημήτριος Μάξιμος Δημήτριος Ράλλης Δημήτριος Υψηλάντης Δημήτριος Ψαρρός Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος (ΔΣΕ) Δημοσθένης Δημοψήφισμα δημοψήφισμα 1924 Διατροφή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) Δικαιοσύνη Διονύσιος Σολωμός Διπλωματία δοσιλογισμός δουλεμπόριο Δύση Δωδεκάνησα Ε.Ρ.Ε. ΕΔΕΣ Εθνικά Δάνεια Εθνική αντίσταση Εθνική τράπεζα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Ε.Α.Μ.) Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) Εθνικός Διχασμός (1914-1918) Εθνικός Συναγερμός Εθνοσυνέλευση ΕΚΚΑ Εκκλησιαστική Ιστορία ΕΛΑΣ Ελβετία ΕΛΔΥΚ Ελευθέριος Βενιζέλος Ελληνική λογοτεχνία Ελληνική Οικονομική Ιστορία Ελληνική Οικονομική κρίση Ελληνική Παιδεία Ελληνική Παλιγγενεσία (1821 - 1832) Ελληνική Παράδοση Έλληνικό Έθνος Ελληνικός Εμφύλιος πόλεμος Ελληνικός στρατός Ελληνισμός Ελληνισμός της Αμερικής Ελληνοτουρκικές σχέσεις Ελληνοτουρκικός πόλεμος 1897 Ελλήνων Πάσχα Εμμανουήλ Μπενάκης Εμμανουήλ Ξάνθος Εμμανουήλ Παπάς Εμμανουήλ Ρέπουλης Εμμανουήλ Ροϊδης Εμμανουήλ Τομπάζης Εμμανουήλ Τσουδερός Εμπόριο Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (Ε.Δ.Α.) Ένωση Κέντρου ΕΟΚ ΕΟΚΑ Α΄ ΕΟΚΑ Β΄ Επανάσταση στο Γουδή Επανάσταση στο Γουδί Α΄ και Β΄ Βαλκανικός πόλεμος (1909-1914) Επέτειος Επίκουρος Επιτάφιος Ερατοσθένης Ερυθρός Σταυρός ΕΣΣΔ Ευάγγελος Αβέρωφ Ευάγγελος Λεμπέσης Ευεργέτες Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαικός Διαφωτισμός εφημερίδα "Καθημερινή" Η γυναίκα στην Ιστορία Η δίκη των "εξ" Ήθη και έθιμα Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.) Ήπειρος Ηράκλειτος Ηρακλής Θεσσαλονίκης Ηρόδοτος Θαλής ο ΜΙλήσιος Θέατρο Θεμιστοκλής Θεμιστοκλής Σοφούλης Θεόδωρος Δηλιγιάννης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Θεόδωρος Πάγκαλος Θεόδωρος Πάγκαλος (ο νεότερος) Θεόδωρος Τουρκοβασίλης Θεόφιλος Καΐρης Θερμοπύλες Θεσσαλονίκη Θουκυδίδης Θράκη Θρασύβουλος Τσακαλώτος Θρησκεία Θωρηκτό Αβέρωφ Ι.Β.Δ. Ιαπωνία Ιατρική Ιερή Συμμαχία Ιερός Λόχος Ιλιάδα Ίμια Ιουλιανή κρίση του ΄65 Ιούλιος Βέρν Ιπποκράτης ο Κώος Ισλάμ Ισοκράτης Ισπανικός Εμφύλιος πόλεμος Ιστορία Ιστορία της Αλβανίας Ιστορία της Ελληνικής αεροπορίας Ιστορία της Κρήτης Ιστορία του Αθλητισμού Ιταλία Ιωάννης (Γενναίος) Κολοκοτρώνης Ιωάννης Γκούρας Ιωάννης Δεμέστιχας Ιωάννης Καποδίστριας Ιωάννης Κωλέττης Ιωάννης Μακρυγιάννης Ιωάννης Μεταξάς Ιωάννης Μιχαήλ Ιωάννης Παπακωνσταντίνου Ιωάννης Συκουτρής Ιωάννης Τσαγκαρίδης Ιωάννης Τσιμισκής Ιωάννινα Ίων Δραγούμης Ιωνική Επανάσταση Κ. Θ. Δημαράς Καλαμάτα Κανέλος Δεληγιάννης Καρλ Γιουνγκ Καρλ Μαρξ Κάρολος Παπούλιας Καρχηδόνα κατεχόμενα της Κύπρου Κατοχή Κατοχικά Δάνεια Κίμων ο Αθηναίος Κίνα Κίνημα του Ρομαντισμού κινηματογράφος Κινηματογράφος και Ιστορία Κοινωνία των Εθνών (Κ.τ.Ε.) Κολλυβάδες Κόμμα Φιλελευθέρων Κομμουνισμός Κομνηνός Πυρομάγλου Κοράνιο Κόρινθος Κουμουνδούρος - Τρικούπης - Θεοτόκης (1865-1909) Κύθηρα Κυπριακή Ιστορία Κυριάκος Κατσιμάνης Κύριλλος Λούκαρις Κωνσταντίνος Δεμερτζής Κωνσταντίνος Καβάφης Κωνσταντίνος Καναρης Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή Κωνσταντίνος Καραμανλής Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο νεώτερος) Κωνσταντίνος Λινάρδος Κωνσταντίνος Μανιαδάκης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ΄ Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος Κωνσταντίνος Σημίτης Κωνσταντίνος Σμολένσκι Κωνσταντίνος Τσαλδάρης Κωνσταντίνος Φωτιάδης Κωνσταντινούπολη Κως Κώστας Βάρναλης Κώστας Περρίκος Κωστής Παλαμάς ΛΑ.Ο.Σ Λαθρομετανάστευση Λαικό Κόμμα Λαμία Λατινική Αμερική Λεονίντ Τρότσκι Λέσβος Λεωνίδας Παρασκευόπουλος Λόγιος Ερμής Λόρδος Βύρων Λουτράκι Λύσανδρος Μαζική πολιτική προπαγάνδα Μακάριος Μακεδονία Μακεδονικό Ζήτημα Μακεδονικός Αγώνας Μακεδονομάχοι Μάνη Μάο Τσε Τουνγκ Μαραθώνας Μάρκος Βαφειάδης Μάρκος Μπότσαρης Μάτζικερτ Μεγάλη Βρετανία Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) Μέγαρο Μαξίμου Μέγας Αλέξανδρος Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών Μέγας Θεοδόσιος Μέγας Κωνσταντίνος Μελέτης Βασιλείου Μεσαίωνας Μέση Ανατολή Μεσόγειος Μεσολόγγι Μεσοπόλεμος (1922-1941) Μεσσήνη Μεσσηνίας Μεταπολεμική Ελληνική Ιστορία (1949-1974) Μέττερνιχ Μίκης Θεοδωράκης Μίκης Πρωτοπαπαδάκης Μικρά Ασία μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή παρωδία δίκης και εκτέλεση των έξι (1918-1922) Μιλτιάδης ο Αθηναίος Μιλτιάδης Πορφυρογέννης Μιχαήλ Ψελλός Μνημείο Μοροζίνι Μουσολίνι Μπενιζέλος Ρούφος Μυστικές υπηρεσίες ναζισμός Νάξος Ναπολέων Βοναπάρτης Ναπολέων Ζέρβας Ναυαρίνο Ναύπακτος Ναύπλιο Ναυτική Ιστορία Νέα Δημοκρατία Νεοκλής Σαρρής Νεότουρκοι Νικήτας Σταματελόπουλος Νικηφόρος Φωκάς Νικίας Νικόλαος Δημητρακόπουλος Νικόλαος Λεωτσάκος Νικόλαος Πλαστήρας Νικόλαος Πολίτης Νικόλαος Στράτος Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Καζαντζάκης Νίκος Μπελογιάννης Νίκος Νικολούδης Νίτσε Ξάνθη Ξενοφών Οδυσσέας Ανδρούτσος Οδυσσέας Ελύτης Οδυσσέας Ιάλεμος Οδύσσεια Οθωμανική Αυτοκρατορία Οθωνική περίοδος (1832-1864) Οικουμενικό Πατριαρχείο Όλα τα άρθρα με χρονολογική σειρά ομάδα των "Ιαπώνων" Όμηρος ομοφυλοφιλία Οργανισμός ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) Οργάνωση "Χ" Ορθοδοξία π. Κύριλλος Κεφαλόπουλος ΠΑ. ΣΟ. Κ. Παγκόσμιος Ιστορία Παλαιών Πατρών Γερμανός Παναγής Τσαλδάρης Παναγιώτης Δαγκλής Παναγιώτης Δεμέστιχας Παναγιώτης Κανελλόπουλος Πάνος Κορωναίος Πάτρα Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ Παύλος Γύπαρης Παύλος Κουντουριώτης Παύλος Μελάς Παυσανίας Παυσανίας Κατσώτας Παυσανίας ο περιηγητής ΠΕΑΝ Πειραιάς πειρατεία Πεισίστρατος Πελοποννησιακός πόλεμος Περικλής Περικλής Αργυρόπουλος Περικλής Γιαννόπουλος Περικλής Δεληγιάννης Περιοδικά Ιστορίας Περσικοί πόλεμοι Πετρέλαια στο Αιγαίο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης Πέτρος Γαρουφαλιάς Πέτρος Μακρής - Στάϊκος Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης Πλάτων Πλούταρχος Ποίηση και αισθητική Πόλεμος των Μπόερς Πολιτικαντισμός εν Ελλάδι πολιτική δολοφονία Πολιτική Ιστορία Πολωνία Πόντος Πρίγκιπας Ανδρέας προπαγάνδα πρόσφυγες προσωκρατικοί φιλόσοφοι Προτεινόμενα Πρωτογενείς Ιστορικές πηγές πρωτόκολλο Πολίτη-Calfoff Πύρρος της Ηπείρου Ρήγας Παλαμίδης Ρήγας Φερραίος ριζοσπάστης Ρόδος Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία Ρώμη Ρωμηοσύνη Ρωσία Ρωσικο κόμμα Σάββας Γκαλιμαρίδης Σάμος Σαντόρε Σανταρόζα Σαντορίνη ΣΚΑΪ Σκάκι Σκωτία Σόλων Σοφοκλής Βενιζέλος Σοφοκλής Δούσμανης Σπυρίδων Μαρκεζίνης Σπυρίδων Τρικούπης Σταλινισμός Σταυροφορίες Σταφιδικό Ζήτημα Στέφανος Δραγούμης Στέφανος Σαράφης Στέφανος Σκουλούδης Στέφανος Στεφανόπουλος Στράβων Στρατής Μυριβίλης Στρατιωτικά κινήματα Στρατιωτική Ιστορία Στρατιωτικό καθεστώς Ιωαννίδη Στυλιανός Γονατάς Στυλιανός Χούτας Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ Συνθήκη της Λοζάννης Συνθήκη των Σεβρών συντάξεις ΣΥΡΙΖΑ Σύχρονη Ελληνική Ιστορία - Μεταπολίτευση (1974- ) Σωκράτης Σώματα Ασφαλείας Τα κείμενα του "φιλίστωρος" (Ι. Β. Δ.) Ταγίπ Ερντογάν Τάγματα ασφαλείας Τείχος του Βερολίνου τεκτονισμός Τέχνες Τεχνολογία το παιχνίδι στην Ιστορία Τοπική Ιστορία Τουρκία Τουρκοκρατία (1453-1821) Τράπεζα της Ελλάδος Τράπεζες Τριπλή Κατοχή της Ελλαδος και Αντίσταση (1941-1944) Τριπολιτσά Τσαούς Αντών (Φωστερίδης) Ύδρα Υποβρύχιο Παπανικολής υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ Υφαλοκρυπίδα Φαίδων Γκιζίκης Φαλμεράγιερ Φανάρι Φασισμός Φιλελληνισμός Φιλία Φιλική Εταιρεία Φιλολογικά και άλλα δοκίμια Φιλοποίμην Φιλορθόδοξη Εταιρεία Φιλοσοφία Φιλοσοφία της ζωής και της Ιστορίας Φλωρεντία Φλώρινα Φραγκοκρατία Φωκίων Φωτογραφικό Οδοιπορικό Χαλκιδική Χαράλαμπος Κατσιμήτρος Χαράλαμπος Τσερούλης Χαράτσι Χαρίλαος Τρικούπης Χαρίλαος Φλωράκης Χάτι Χουμαγιούν Χίτλερ Χούντα Χρεοκοπία Χρηματιστήριο χριστιανικό ολοκαύτωμα Χριστόδουλος Τσιγάντες Χριστούγεννα Χρυσόστομος Σμύρνης Χωροφυλακή Ψαρά ψυχολογία Ψυχρός Πόλεμος Articles in English CIA http://www.istorikathemata.com/ John Iatrides K.K.E. KGB Mεσσήνη Robert Bruce Slider William Wallas Winston Churchil
Εμφάνιση περισσότερων