Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης!! Γιάννης Μπουτάρης: Δεν υπάρχει η ομάδα Ηρακλής!

(σημ. Φιλίστωρος: Έχω ιδιαίτερη αγάπη για την Θεσσαλονίκη, αλλά ποτέ δεν κατανόησα τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι πολίτες της για να εκλέγουν δημόσια πρόσωπα για τα ανώτατα αξιώματα. Θυμίζω εν τάχει: Ψωμιάδης, Κούβελας, Βούγιας, Σπυριούνης, Παπαγεωργόπουλος κτλ. Το νέο απόκτημα της πόλης ονομάζεται Γιάννης Μπουτάρης. Ο νέος δήμαρχος της πόλης αυτής, αφού χαρακτήρισε την Χαλκιδική ως κωλοχώρι και τους υπαλλήλους καθαριότητας ως ...τεμπέληδες ανέλαβε να σβήσει από τον αθλητικό χάρτη το Ιστορικότερο σωματείο της πόλης του. Θαυμάστε τον....)
Ολα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε αποκριάτικη εκδήλωση του συνδυασμού του είπε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να βοηθήσει τον Ηρακλή, ενώ αποκάλεσε «αλήτες» τους οπαδούς του. Παράλληλα, είπε ότι δεν υπάρχει ομάδα Ηρακλής! Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο που ο Μπουτάρης λέει τα παραπάνω, o αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και του ΤΑΠ Ηρακλής, Γιώργος Μανίκας, το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου και εκπροσωπώντας τον σύλλογο κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, δόθηκε η εντολή στο νομικό επιτελείο της ομάδας να ετοιμάσει και τα έγγραφα για την κατάθεση αγωγής, με την πλευρά του Ηρακλή να ζητάει μία μεγάλη οικονομική αποζημίωση.«Δεν αποσύρουμε τη μήνυση!»
Λίγη ώρα μετά την κατάθεση της μήνυσης επιχειρήθηκε από πλευράς Δημάρχου να ανακατασκευάσει, αλλά οι άνθρωποι του Ηρακλή δεν αποσύρουν τη μήνυση! "Δεν δεχόμαστε καμία συγνώμη. Ότι έχει να πεί ο κ. Μπουτάρης, θα το πει εκεί που πρέπει. Η μήνυση δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Στόχος μας είναι, να κάνουμε αυτόν που μιλάει για τον Ηρακλή να σκέφτεται τι θα πει" τόνισε χαρακτηριστικά στο "Libero" ο αντιπρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Γιώργος Μανίκας και πρόσθεσε: "Το συναίσθημα μου το έκανα πράξη, η κατάθεση μήνυσης τα λέει όλα πιστεύω. Δεν μπορώ να αποκαλώ δήμαρχο αυτόν τον άνθρωπο, δεν είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης για μένα. Ο Ηρακλής είναι η Θεσσαλονίκη, η πιο ιστορική ομάδα, με ανθρώπους που έχουν δώσει την ζωή τους και δεν μπορεί να εκφράζεται έτσι.Η μήνυση έγινε μέσω εμού αλλά για όλον τον ερασιτέχνη Ηρακλή, υπήρξε συννενόηση και αν ήταν μόνο προσωπική η μήνυση θα ήταν κάτι πολύ μικρό για αυτό που έκανε.

Εμείς ως διοίκηση του Ηρακλή κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να κάνουμε καλύτερο τον Ηρακλή και δεν μπορεί να μιλά με αυτόν τον τρόπο. Εκτός από την αποζημίωση με την αγωγή που κατατίθεται θα προσπαθήσω να πετύχω να μην μπορεί να πει την λέξη Ηρακλής μέχρι τις 7 το βράδυ, γιατί μετά τις 7 το βράδυ κάνει άλλα πράγματα, είναι μπερδεμένος ο κ. Μπουτάρης». Και πρόσθεσε: "Θα ήθελα επίσης να μάθω και ποιοι ήταν αυτοί που χειροκρότησαν. Εμείς ως Ηρακλής αλλά και η ΠΑ.Λ.Η έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους αντιδημάρχους, έχουμε καλή συνεργασία για πολλά πράγματα και θα συνεργαστούμε πάλι για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων της απελευθέρωσης, εμείς άλλωστε ελευθερώσαμε την πόλη.

Θα ζητήσω λοιπόν από τον κ. Δημαρέλο να μας πει ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν όταν τα έλεγε αυτά ο κ. Μπουτάρης και θέλω να μάθω πως έφτασε η κουβέντα στον Ηρακλή και ειπώθησαν αυτά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η νομική μας ομάδα κάνει ενέργειες, θα μιλήσουμε και με άλλους νομικούς, δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι το θέμα, θα το κυνηγήσουμε μέχρι εκεί που πάει. Δεν μας ενδιαφέρει η συγγνώμη του κ. Μπουτάρη, το θέμα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και σύντομα θα τα πούμε μαζί του. Εμείς ως διοίκηση του Ηρακλή δεν θα αφήνουμε να πέφτει τίποτε κάτω, θα λογοδοτεί όποιος λέει κάτι άσχημο για τον Ηρακλή".

Στο σημείο αυτό, παρέμβαση έκανε ο κ. Δημαρέλος, μέλος της παράταξης Μπουτάρη στον Δήμο και τόνισε: "Θα ήθελα αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε χρησιμοποίησα την ιδιότητα μου ως φίλος του Ηρακλή για να είμαι εδώ που είμαι. Η εκδήλωση στην οποία τα είπε αυτά ο κ. Μπουτάρης ήταν της δημοτικής μας παράταξης αλλά δεν μιλά σε μένα ο δήμαρχος όταν λέει για χαζούς, γιατί θα του είχα απαντήσει εκείνην την στιγμή. Το λάθος του δημάρχου είναι ότι δεν μπορεί να μπει στην ψυχολογία των φιλάθλων και μιλά για ανώνυμες εταιρείες, δεν μπορεί να νοιώσει τα αισθήματα των φιλάθλων για την ομάδα τους. Λέγοντας πάντως αλήτες εννοεί όλους αυτούς που διοίκησαν τον Ηρακλή και τον έφεραν σε αυτή την θέση, δεν νομίζω ότι λέει αλήτες όλους τους Ηρακληδείς ενώ η δήλωση ότι δεν υπάρχει Ηρακλής είναι ατυχής.

Εγώ στηρίζω τον κ. Μπουτάρη όχι για τις απόψεις που έχει για τον Ηρακλή αλλά γιατί θεωρώ πως είναι ο καλύτερος δήμαρχος που έχει περάσει από την πόλη. Δεν ξέρω ποια ήταν η αφορμή για μιλήσει τότε για τον Ηρακλή, προφανώς απευθύνεται σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, που μάλλον του είπε κάτι εκείνη την ώρα. Ήμουν παρών στην εκδήλωση αλλά είχα φύγει όταν έγινε αυτό το συμβάν και το έμαθα κι εγώ χθες μόλις βγήκε το βίντεο στο διαδίκτυο. Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί τις ομάδες ανώνυμες εταιρείες που δεν εκφράζουν ιδέες, αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες σύμφωνα με την άποψη του. Θέλω να πω επίσης ότι ο Ηρακλής δεν έφτασε εκεί που έφτασε λόγω του Μπουτάρη και θα πρέπει όλοι εμείς οι Ηρακληδείς να ασχοληθούμε κάποια στιγμή και με όσα και όσους μας οδήγησαν εδώ και να κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί. Επίσης να μην «καλύπτουμε» και όσους πράγματι κάνουν επεισόδια και δημιουργούν μια όχι θετική εικόνα για τον Ηρακλή».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Μανίκας είπε στον κ. Δημαρέλο ότι η διοίκηση του Ηρακλή έχει κάνει όλες τις ενέργειες και ενώπιον των ευθυνών τους αλλά και της δικαιοσύνης θα βρεθούν πολύ σύντομα όλοι όσοι έφεραν τον Ηρακλή σε άσχημη θέση.

Πηγή

Σχόλια

  1. Είναι ελεεινός και γελοίος!Μακάρι να ξεκουμπιστεί όσο γρηγορότερα γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ειπε κατι κακο ο ανθρωπος για καποιον που δεν γνωριζει την Ελληνικη ιστορια της πολης αλλα οτι εχει να κανει με το τουρκικο και εβραικο στοιχειο της θεσσαλονικης........αναμφιβολα μιση οτιδηποτε εχει να κανει με την ελληνικοτητα της πολης και οποιος τον ξερει χρονια το εχει προσεξει αυτο,ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η ΟΜΑΔΑ?........ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τους φιλάθλους της ομάδας του Ηρακλή, τους οποίους αποκάλεσε αλήτες, ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:…

    «Είναι ντροπή κάποιος να αποκαλεί συμπολίτες μας αλήτες!

    Είναι ντροπή κάποιος να χρησιμοποιεί τέτοιο υβρεολόγιο κατά του φίλαθλου κόσμου του Ηρακλή, μιας από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας και να ακυρώνει την προσφορά πολλών ατόμων, μια προσφορά που συνεχίζεται για περισσότερα από 100 χρόνια σ’ αυτό το ιστορικό αθλητικό σωματείο!

    Είναι ντροπή αυτός ο υβριστής να είναι ο Δήμαρχος Γ.Μπουτάρης και να εκπροσωπεί την Θεσσαλονίκη!

    Το κατάντημά του δεν έχει όρια. Ο Γ.Μπουτάρης αφού κατάφερε στους 14 μήνες της θητείας του να καταντήσει την Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη και σκοτεινή πόλη της Ελλάδας, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας αναφέροντας τα όσα ανιστόρητα εκείνος πιστεύει περί… μη απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, περί… αρμονικής συνύπαρξης Ελλήνων και Τούρκων κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και περί… προσπάθειας εξελληνισμού της Μακεδονίας το 1912 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τώρα ξαναχτύπησε, ως υβριστής αυτή τη φορά, επιτιθέμενος χυδαιότατα εναντίον συμπολιτών μας – φιλάθλων του Ηρακλή, τους οποίους αποκάλεσε αλήτες. Αυτά συνέβησαν σε πάρτι μεταμφιεσμένων που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την παράταξή του πριν λίγες ημέρες.

    Επιτέλους, ας πληροφορήσει κάποιος τον Γ.Μπουτάρη ότι σε αυτή τη ζοφερή περίοδο της κρίσης από την οποία διέρχεται η χώρα μας και από την οποία πλήττεται ιδιαίτερα η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, κανένας δεν έχει διάθεση ούτε να οργανώνει αποκριάτικα ξεφαντώματα, όπως εκείνος κάνει, – προφανώς γιατί είναι απόλυτα ξεκομμένος από την πραγματικότητα – ούτε, πολύ περισσότερο, να τον βλέπει να εκφράζεται με τέτοιου είδους υβριστικές και χυδαίες εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε κανένα και, πολύ περισσότερο, δεν τιμάνε το θεσμό που εκπροσωπεί, το αξίωμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Οι Θεσσαλονικείς που τον εμπιστεύτηκαν του ζήτησαν να διοικήσει τον Δήμο και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης και όχι να υβρίζει χυδαιότατα και να συμπεριφέρεται με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνέχεια...
    Καλούμε τον Γ.Μπουτάρη, αφού παρήλθαν άπρακτοι οι 14 πρώτοι μήνες της θητείας του, έστω και τώρα, να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης. Τον καλούμε να ασχοληθεί με το θέμα των σκουπιδιών, με τα προβλήματα του φωτισμού που έχουν βυθίσει την πόλη στο σκοτάδι, με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια που δημιουργούν στην κυριολεξία κυκλοφοριακό χάος και εμποδίζουν τους πεζούς, με την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης, με το παραεμπόριο που δίνει στη Θεσσαλονίκη την εικόνα ενός ατέλειωτου παζαριού, με τα λευκά σεντόνια και τα πλαστά προϊόντα στους δρόμους, με τα προβλήματα που λειτουργούν τα τραπεζοκαθίσματα, με όλα τα θέματα που αφορούν και δυσκολεύουν την καθημερινότητα του δημότη της Θεσσαλονίκης.

    Όπως, επίσης, τον καλούμε να πάψει να σιωπά εκκωφαντικά και να αναλάβει τις ευθύνες και για μια άλλη σειρά θεμάτων που τα έχει εγκαταλείψει τελείως ή τα έχει φορτώσει στον αυτόματο πιλότο. Τέλος, τον καλούμε τώρα, που εισερχόμαστε στον τρίτο μήνα του 2012, να… θυμηθεί επιτέλους(!) ότι η Θεσσαλονίκη συμπλήρωσε έναν αιώνα ελεύθερου βίου και ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να διοργανώσει κάτι ανάλογο και αντίστοιχο με την ιστορία και την πορεία αυτής της πόλης. Κάτι που να αρμόζει σ’ αυτή τη μοναδική επέτειο την οποία θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να στείλουμε ένα μήνυμα για τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου της πόλης και να κάνουμε την Θεσσαλονίκη πόλο έλξεως για επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012.

    Εάν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εξαπολύει ύβρεις προς κάθε κατεύθυνση και να διχάζει τους Θεσσαλονικείς τότε τον αφήνουμε στην θλιβερή απομόνωσή του. Πάντως τον διαβεβαιώνουμε ότι τέτοιες εκφράσεις όπως και διάφορες απόψεις του όχι μόνο δεν εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων αλλά αποτελούν και μια σημαντική παραφωνία στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πορεία της Θεσσαλονίκης.

    Επιτέλους, σοβαρευτείτε κ.Μπουτάρη και ασχοληθείτε με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε άλλο με τα καμώματά σας!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλιστωρα τα εχω και με την παραταξη του γκιουλεκα που δεν εχει βοηθησει καν στο θεμα στεγασης της ομαδας βολευ που ειναι τομονο τμημα που εκπρωσωπη την χωρα και κυριως την πολη στις μεγαλες ευρωπαικες διοργανωσεις........τα νερα και τα ρευματα ομως σε κρατικο γυμναστηριο της πυλαιας που το εκμεταλευεται ομαδα που φιλοξενηται στην πολη τα καλυπτει η νομαρχια......οι αρχοντες της πολης αυτης ποτε δεν αγαπησαν τηνπραγματικη ομαδα της πολης γιατι μια ζωη ηταν αγκαθι στα σχεδια τους....ο νοων νοειτο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας