Τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την μεγαλειώδη συγκένρωση των Ελλήνων στο Σύνταγμα


 (σημ. φιλίστωρος: δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι σε αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας αυτή την στιγμή)

Στην πρώτη τους σελίδα φιλοξενούν τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Ευρώπης τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη διαδήλωση της πλατείας Συντάγματος. Με συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις, τα ευρωπαϊκά δίκτυα κάνουν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών, περιγράφοντας την εικόνα μιας χώρας που έχει παραλύσει. Με τίτλο «Η μητέρα των απεργιών που παραλύει την Ελλάδα» η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” κάνει λόγο για περισσότερους από 125.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα συμπληρώνει «Μια χώρα σε παράλυση, μια πρωτεύουσα υπό πολιορκία».


Στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών αναφέρεται και η γερμανική εφημερίδα “Süddeutsche Zeitung” σε εκτενές της δημοσίευμα. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην κατακόρυφη πτώση του επιπέδου ζωής στην Ελλάδα και την τεράστια ανεργία που παρακρατείται κυρίως στους νέους ανθρώπους, αναφέροντας πως σχεδόν οι μισοί Έλληνες κάτω των 35 χρόνων δεν βρίσκουν εργασία, ενώ και η “Die Welt” φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση εκτεταμένο ρεπορτάζ από την Αθήνα αναφέροντας πως η λιτότητα στην Ελλάδα αυξάνει δραματικά τα κρούσματα του ιού HIV, τον αλκοολισμό και τις αυτοκτονίεςΤις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα καλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, που αναφέρεται εκτενώς στη Γενική Απεργία στη χώρα μας.
«Πτήσεις ακυρώθηκαν, μουσεία και σχολεία έκλεισαν, τα ταξί και τα πλοία έχουν απεργία. Πάνω από 125.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκ των οποίων οι 52.000 έχουν περικυκλώσει τη Βουλή στην Αθήνα. Σημαντικές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την πάτρα. Είναι η πιο μεγάλη Γενική Απεργία στην Ελλάδα, από τότε που άρχισαν τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας, ενώ αναφέρθηκαν περιστατικά με ρίψεις μολότοφ γύρω από το Κοινοβούλιο».

Η Ελλάδα, που, όπως αναφέρει η εφημερίδα, βρίσκεται ήδη στο «ρελαντί» εδώ και δυο εβδομάδες, λόγω των κινητοποιήσεων όλων των συντεχνιών –μεταξύ των οποίων οι τελωνειακοί, οι δημοσιογράφοι και οι οδηγοί απορριμματοφόρων- θα παραλύσει πλήρως αυτές τις 48 ώρες, λόγω της απεργίας των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας που έχει σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την έγκριση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας. Την ίδια ώρα, η Βουλή συζητά για νέα μέτρα λιτότητας, που θα εγκριθούν την Πέμπτη, πριν τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, στο τέλος της εβδομάδας.

Γερμανικά ΜΜΕ για την Ελλάδα: "Η μητέρα όλων των απεργιών"

Εκτενείς αναφορές και σχόλια αφιερώνει ο γερμανικός τύπος στην γενική απεργία στην Ελλάδα. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι: «Ημέρα οργής», «Απεργίες παραλύουν την Ελλάδα», «Οι Έλληνες απεργούν πάνω σε βουνά σκουπιδιών», «Η μητέρα όλων των απεργιών».
«Ημέρα οργής, η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild:
«Η Αθήνα πνίγεται στα σκουπίδια και τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια – από αρχές της εβδομάδας η κατάσταση προϊδέαζε για το τι θα ακολουθήσει σήμερα. Με τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από τότε που ξέσπασε η κρίση, τα συνδικάτα επιδιώκουν να παραλύσουν τη χώρα και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το νέο πρόγραμμα περικοπών της κυβέρνησης».
«Τα θύματα των περικοπών καλούν σε υπερ-απεργία», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του περιοδικού DerSpiegel.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο καλείται αυτή την εβδομάδα να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Μόνον εάν οι βουλευτές συναινέσουν στο νέο πρόγραμμα περικοπών, θα συνεχίσει να ρέει η βοήθεια δισεκατομμυρίων. Οι πολίτες εκτονώνουν το θυμό τους μέσω γενικής απεργίας και τα (ελληνικά) μέσα ενημέρωσης υποθάλπουν την οργή για τους Γερμανούς». Το σχόλιο της Südeutsche Zeitung του Μονάχου για την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου: «Ακόμη δεν είναι σαφές εάν θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία. Δεν είναι λίγοι που αρέσκονται σε αυτή την ανασφάλεια. Δεν σκέφτονται καν να στηρίξουν την κυβέρνηση στις προσπάθειες που καταβάλει» αναφέρει η εφημερίδα.

ABC Αυστραλίας: Πέφτει η κυβέρνηση Παπανδρέου

Με αυτόν τον τίτλο, αναμεταδίδει το Αυστραλιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων ABC την απεργία στην Ελλάδα. Κι ενώ η εικόνα δείχνει τις συμπλοκές των ΜΑΤ με τους πολίτες, ο ανταποκριτής επαναλαμβάνει συνεχώς πως η κυβέρνηση Παπανδρέου πέφτει, πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να κρατιέται κάτω από τέτοια πίεση των πολιτών. Ο ίδιος ανταποκριτής αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες του μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναμένεται ανά πάσα στιγμή η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Υπάρχουν πολιτικά χρέη που κρατούν τον ΓΑΠ στην εξουσία

Για όσους γνωρίζουν, όμως, την Ελληνική πολιτική πραγματικότητα και την πολιτική αναλγησία της κυβέρνησης Παπανδρέου, είναι σαφές πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα πέσει, αλλά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο που διαθέτει (ή θα της διατεθεί) να κρατηθεί γαντζωμένη στην εξουσία, αφού μία βίαιη πτώση της θα σημάνει πολύ σοβαρές επιπτώσεις (κυρίως ποινικές) για τους μετέχοντες σε αυτήν. Εάν ο Γιώργος Παπανδρέυ εξασφαλίσει ομαλή διαδοχή στην πολιτική σκηνή, τότε και μόνο τότε θα αποχωρήσει, λένε πολιτικοί αναλυτές. Κάποιοι άλλοι, όμως, αναφέρονται σε "υποχρεώσεις" που δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί και πως μέχρι να υλοποιηθεί όλο το πακέτο του "χρέους" ο Γιώργος Παπανδρέου να βρίσκεται στην πρωθυπουργία...

Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_2064.html

Σχόλια

 1. Έχω μια απορία:Είναι ιστορικό θέμα η σημερινή ή όποια άλλη συγκέντρω-
  ση;Νομίζω ότι ως τέτοια θεωρούνται
  του παρελθόντος!Ο ιστορικός του μέλ
  λοντος θα κρίνει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ την τε
  λευταία 60ετία και τους κυβερνήσα-
  ντες,αλλά συγχρόνως και το λαό,τη νοοτροπία του και τις συμπεριφορές του!Δε θα ήθελα να προκαλέσω περι-
  γράφοντας την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ Μ Α Σ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως έγραψα και στην πρώτη σειρά του άρθρου, δεν μπορώ να αναδημοσιεύω για το παρελθόν όταν το παρόν που ζούμε είναι τόσο κρίσιμο και τόσο οριακό για εμάς και τα παιδιά μας.

  Θα έπρεπε να είμαι είτε παχύδερμο, είτε λοβοτομημένος, είτε να πληκτρολογώ από σαλέ στην Ελβετία.
  ένιωσα λοιπόν πως όφειλα να εκφράσω την αγωνία μου. Αυτό και μόνο αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φιλε φιλιστωρ χαιρομαι που αναρτας και τετοια στο μπλογκ σου. πραγματικά η Ελλάδα περνά μια κρίσιμη περίοδο και όλοι μας οφείλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να συμπαραστεκόμαστε και να δημοσιεύουμε τέτοια άρθρα.

  Πολύ καλό το ιστολόγιο σου, συνέχισε έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. άθλιοι,γελοίοι κτλ είναι αυτοί που τα λένε και όχι ο ελληνικός λαός που έχει αποδείξει τόσες φορές ότι δεν είναι τέτοιος!Αηδία πια μας προκαλεί ο ανθελληνισμός ορισμένων!Δεν κρύβουμε τα εγκλήματα,ούτε συγχορούμε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ (το λέω ευθέως και δεν με νοιάζει το πολιτικώς ορθόν,αυτό το καθεστώς φταίει κατά 80% και το άλλο είναι ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας αλλά για άλλους λόγους όμως και όταν λέω καθεστώς δεν εννοώ μόνο τις κυβερνήσεις) ούτε την νοοτροπία του σκυλάδικου που μας έφερε,ούτε λέμε ότι δεν πρέπει να φύγει,αλλά το να σχετλιοποιείται από ορισμένους σύμπαν το έθνος και υβρίζεται και να υποτιμάται έτσι είναι αποκρουστικό και άδικο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ε΄λοιπόν απορώ με μερικούς"ελληνα-
  ράδες" που τυφλωμένοι από άκρατο εθνικισμό ΔΕ βλέπουν τις αθλιότη-
  τες των νεοελλήνων! Από ΠΟΥ να αρχί
  σει κανείς και πού να τελειώσει
  Όταν το ΠΑΣΟΚ το 1982 με το ενιαίο
  τότε μισθολόγιο του δημόσιου τομέα
  σχεδόν διπλασίασε τους μισθούς ΚΑ-
  ΝΕΙΣ τότε δε ρώτησε από ΠΟΥ έβγαι-
  ναν αυτά!Όταν ο κάθε μασκαράς νεοέλ
  ληνας είναι"δυνάμει"φοροφυγάς με
  πολλούς και διάφορους τρόπους και δεν ελεγχόταν και παλιά,αλλά και ΚΥΡΙΩΣ τη διετία 2004-2006,που η ΝΔούλα είχε καταργήσει το ΣΔΟΕ
  τότε ήταν καλά!Όταν επίσης ο κάθε κουτοπόνηρος έλληνας κοιτάζει το συμφεροντάκι τοπυ και ΠΩΣ θα βολέ-
  ψει τα παιδιά του,αλλά κ.λπ. συγγε-
  νείς ψηφίζοντας αυτόν,που θα το κάνει φταίνε οι βουλευτές και τα κόμματα!Από ποιούς απαρτίζονται αυτά τα κόμματα;Από άλλους κι όχι από τους έλληνες;Ποιος τα ανεβάζει στην εξουσία;Οι ξένοι;Ποιοι παίρνα-
  νε τα δάνεια,που χρωστάμε;Ποιοι τα καρπώνονταν;Αλήθεια θυμάστε τα περί
  φημα διακοποδάνεια και εορτοδάνεια;
  Είπα να μη μιλήσω,αλλά δυυστυχώς προκλήθηκα!Θα μπορούσα δε να γεμί-
  σω σελίδες ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ με τα κατορθώ
  ματα των νεοελλήνων από το 1821..!!Λυπάμαι και ντέρπομαι,που γεννήθη-
  κα σ'αυτόν τον τόπο μ'αυτή τη νοο-
  πία και τις συμπεριφορές κι ευτυ-
  χώς δεν ΄φερα κι άλλους ανθρώπους να υποφέρουν!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ένα από τα βασικά προβλήματα της κρίσης είναι ο ανθελληνισμός ατόμων όπως εσύ ανώνυμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Oυ με πείσης καν με πείσης"μιστερ
  sapphire!Αλήθεια ΤΙ νόημα έχει ένα
  ξενόγλωσσο και ξενογραμμένο όνομα,
  που χρησιμοποιείται από έναν, που πολεμάει τον ανθελληνισμό;;!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Όλα τα θέματα του ιστολογίου

"υγρό πυρ" 1821 19η Μαίου 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου 1940 4η Αυγούστου α Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος Αβράαμ Λίνκολν Άγγελος Έβερτ Άγγελος Σικελιανός Αγγλία Άγιο Όρος Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος Αδαμάντιος Κοραής Αθανάσιος Ευταξίας Αθανάσιος Σουλιώτης - Νικολαϊδης Αθανάσιος Τσακάλωφ Αιγαίο Αιγαίο Ελληνική θάλασσα Αίγινα Αισχύλος Ακρόπολη Αλβανία Αλεξάνδρεια Αλέξανδρος Ζαϊμης Αλέξανδρος Κορυζής Αλέξανδρος Κουμουνδούρος Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος Αλέξανδρος Οθωναίος Αλέξανδρος Παπάγος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος Παπαναστασίου Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής Αλέξανδρος Σακελαρίου Αλέξανδρος Υψηλάντης Αλέξανδρος Χατζηκυριάκος Αλεξάντρ Σολτζενίτσιν Αμερικανικός Εμφύλιος πόλεμος Αναγέννηση Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος Αναστάσιος Παπούλας Ανατολική Ρωμυλία Ανδρέας Γ. Παπανδρέου Ανδρέας Καρκαβίτσας Ανδρέας Λόντος Ανδρέας Μεταξάς Ανδρέας Μιαούλης Ανδρέας Μιχαλακόπουλος Ανδρέας Τζίμας Άνθιμος Γαζής Αννα Κομνηνή Άννα Κομνηνή Αννίβας Αντάντ Αντιβενιζελισμός αντισημιτισμός Αντόνιο Γκράμσι Αντώνης Σαμαράς Απεργίες Αποικιοκρατία Άραβες Αρβανίτες Άρειος Πάγος Άρης Βελουχιώτης Αριστείδης ο Αθηναίος Αριστοτέλης Αριστοτέλης Ωνάσης Αρχαία Αθήνα Αρχαία Ελληνική Ιστορία - Ρωμαιοκρατία Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία Αρχαία Σπάρτη Αρχαιοκαπηλεία Αρχαιολογία Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος Αρχιμίδης Αστρονομία Αστυνομία Αυστρία Αυτοκράτορας Ηράκλειος Αφρική Αχαϊκή Συμπολιτεία β Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος Βαλκάνια βασανιστήρια Βασίλειος Τσίχλης Βασιλιάς Αλέξανδρος Α΄ Βασιλιάς Γεώργιος Α΄ Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α΄ Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ Βασιλιάς Όθων Α΄ Βασιλιάς Παύλος Α΄ Βασιλιάς Φίλιππος Β΄ Βενιαμίν Λέσβιος Βιβλία και Βιβλιοθήκες Βιβλιοκρισίες Βιέννη Βιετνάμ Βιογραφίες Βλάσης Γαβριηλίδης Βουλγαρία Βυζαντινή Ιστορία γ Γαβριήλ Μιχαήλ Δημητριάδης Γαλλία Γαλλική Επανάσταση Γαριβάλδι Γελιογραφίες Γενοκτονία των Αρμενίων Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου Γερμανία Γεώργιος (Πλήθων) Γεμιστός Γεώργιος Α. Παπανδρέου Γεώργιος Βλάχος Γεώργιος Γρίβας (Διγενής) Γεώργιος Ζησιμόπουλος Γεώργιος Θεοτόκης Γεώργιος Κάνιγκ Γεώργιος Καραϊσκάκης Γεώργιος Καρτάλης Γεώργιος Καφαντάρης Γεώργιος Κονδύλης Γεώργιος Κουντουριώτης Γεώργιος Λεοναρδόπουλος Γεώργιος Παπαδόπουλος Γεώργιος Παπανδρέου (GAP) Γεώργιος Πωπ Γεώργιος Ράλλης Γεώργιος Σεφέρης Γεώργιος Σταύρου Γεώργιος Στρέιτ Γεώργιος Τσολάκογλου Γεώργιος Τσόντος (Βάρδας) Γιάννης Ιωαννίδης Γιάννης Ψυχάρης Γιόζιφ Μπροζ (Τίτο) Γιουγκοσλαβία Γιώργης Σιάντος Γιώργος Ρωμανός Γκουλάγκς Γλώσσα και καθημερινός βίος των Ελλήνων διαχρονικά Γράμμος - Βίτσι Γρηγόρης Φαράκος Γρηγόριος Δίκαιος (Παπαφλέσσας) Γρηγόριος Ξενόπουλος δ Δαρδανέλλια Δεκεμβριανά - Εμφύλιος πόλεμος (1944-1949) Δέσποινα Κούρτη Δημήτρης Παρτσαλίδης Δημήτριος Αναγνωστόπουλος Δημήτριος Βούλγαρης Δημήτριος Γούναρης Δημήτριος Ιωαννίδης Δημήτριος Καλλέργης Δημήτριος Μάξιμος Δημήτριος Ράλλης Δημήτριος Υψηλάντης Δημήτριος Ψαρρός Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος (ΔΣΕ) Δημοσθένης Δημοψήφισμα δημοψήφισμα 1924 Διατροφή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) Δικαιοσύνη Διονύσιος Σολωμός Διπλωματία δοσιλογισμός δουλεμπόριο Δύση Δωδεκάνησα Ε.Ρ.Ε. ΕΔΕΣ Εθνικά Δάνεια Εθνική αντίσταση Εθνική τράπεζα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Ε.Α.Μ.) Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) Εθνικός Διχασμός (1914-1918) Εθνικός Συναγερμός Εθνοσυνέλευση ΕΚΚΑ Εκκλησιαστική Ιστορία ΕΛΑΣ Ελβετία ΕΛΔΥΚ Ελευθέριος Βενιζέλος Ελληνική λογοτεχνία Ελληνική Οικονομική Ιστορία Ελληνική Οικονομική κρίση Ελληνική Παιδεία Ελληνική Παλιγγενεσία (1821 - 1832) Ελληνική Παράδοση Έλληνικό Έθνος Ελληνικός Εμφύλιος πόλεμος Ελληνικός στρατός Ελληνισμός Ελληνισμός της Αμερικής Ελληνοτουρκικές σχέσεις Ελληνοτουρκικός πόλεμος 1897 Ελλήνων Πάσχα Εμμανουήλ Μπενάκης Εμμανουήλ Ξάνθος Εμμανουήλ Παπάς Εμμανουήλ Ρέπουλης Εμμανουήλ Ροϊδης Εμμανουήλ Τομπάζης Εμμανουήλ Τσουδερός Εμπόριο Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (Ε.Δ.Α.) Ένωση Κέντρου ΕΟΚ ΕΟΚΑ Α΄ ΕΟΚΑ Β΄ Επανάσταση στο Γουδή Επανάσταση στο Γουδί Α΄ και Β΄ Βαλκανικός πόλεμος (1909-1914) Επέτειος Επίκουρος Επιτάφιος Ερατοσθένης Ερυθρός Σταυρός ΕΣΣΔ Ευάγγελος Αβέρωφ Ευάγγελος Λεμπέσης Ευεργέτες Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαικός Διαφωτισμός εφημερίδα "Καθημερινή" Η γυναίκα στην Ιστορία Η δίκη των "εξ" Ήθη και έθιμα Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.) Ήπειρος Ηράκλειτος Ηρακλής Θεσσαλονίκης Ηρόδοτος Θαλής ο ΜΙλήσιος Θέατρο Θεμιστοκλής Θεμιστοκλής Σοφούλης Θεόδωρος Δηλιγιάννης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Θεόδωρος Πάγκαλος Θεόδωρος Πάγκαλος (ο νεότερος) Θεόδωρος Τουρκοβασίλης Θεόφιλος Καΐρης Θερμοπύλες Θεσσαλονίκη Θουκυδίδης Θράκη Θρασύβουλος Τσακαλώτος Θρησκεία Θωρηκτό Αβέρωφ Ι.Β.Δ. Ιαπωνία Ιατρική Ιερή Συμμαχία Ιερός Λόχος Ιλιάδα Ίμια Ιουλιανή κρίση του ΄65 Ιούλιος Βέρν Ιπποκράτης ο Κώος Ισλάμ Ισοκράτης Ισπανικός Εμφύλιος πόλεμος Ιστορία Ιστορία της Αλβανίας Ιστορία της Ελληνικής αεροπορίας Ιστορία της Κρήτης Ιστορία του Αθλητισμού Ιταλία Ιωάννης (Γενναίος) Κολοκοτρώνης Ιωάννης Γκούρας Ιωάννης Δεμέστιχας Ιωάννης Καποδίστριας Ιωάννης Κωλέττης Ιωάννης Μακρυγιάννης Ιωάννης Μεταξάς Ιωάννης Μιχαήλ Ιωάννης Παπακωνσταντίνου Ιωάννης Συκουτρής Ιωάννης Τσαγκαρίδης Ιωάννης Τσιμισκής Ιωάννινα Ίων Δραγούμης Ιωνική Επανάσταση Κ. Θ. Δημαράς Καλαμάτα Κανέλος Δεληγιάννης Καρλ Γιουνγκ Καρλ Μαρξ Κάρολος Παπούλιας Καρχηδόνα κατεχόμενα της Κύπρου Κατοχή Κατοχικά Δάνεια Κίμων ο Αθηναίος Κίνα Κίνημα του Ρομαντισμού κινηματογράφος Κινηματογράφος και Ιστορία Κοινωνία των Εθνών (Κ.τ.Ε.) Κολλυβάδες Κόμμα Φιλελευθέρων Κομμουνισμός Κομνηνός Πυρομάγλου Κοράνιο Κόρινθος Κουμουνδούρος - Τρικούπης - Θεοτόκης (1865-1909) Κύθηρα Κυπριακή Ιστορία Κυριάκος Κατσιμάνης Κύριλλος Λούκαρις Κωνσταντίνος Δεμερτζής Κωνσταντίνος Καβάφης Κωνσταντίνος Καναρης Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή Κωνσταντίνος Καραμανλής Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο νεώτερος) Κωνσταντίνος Λινάρδος Κωνσταντίνος Μανιαδάκης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ΄ Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος Κωνσταντίνος Σημίτης Κωνσταντίνος Σμολένσκι Κωνσταντίνος Τσαλδάρης Κωνσταντίνος Φωτιάδης Κωνσταντινούπολη Κως Κώστας Βάρναλης Κώστας Περρίκος Κωστής Παλαμάς ΛΑ.Ο.Σ Λαθρομετανάστευση Λαικό Κόμμα Λαμία Λατινική Αμερική Λεονίντ Τρότσκι Λέσβος Λεωνίδας Παρασκευόπουλος Λόγιος Ερμής Λόρδος Βύρων Λουτράκι Λύσανδρος Μαζική πολιτική προπαγάνδα Μακάριος Μακεδονία Μακεδονικό Ζήτημα Μακεδονικός Αγώνας Μακεδονομάχοι Μάνη Μάο Τσε Τουνγκ Μαραθώνας Μάρκος Βαφειάδης Μάρκος Μπότσαρης Μάτζικερτ Μεγάλη Βρετανία Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) Μέγαρο Μαξίμου Μέγας Αλέξανδρος Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών Μέγας Θεοδόσιος Μέγας Κωνσταντίνος Μελέτης Βασιλείου Μεσαίωνας Μέση Ανατολή Μεσόγειος Μεσολόγγι Μεσοπόλεμος (1922-1941) Μεσσήνη Μεσσηνίας Μεταπολεμική Ελληνική Ιστορία (1949-1974) Μέττερνιχ Μίκης Θεοδωράκης Μίκης Πρωτοπαπαδάκης Μικρά Ασία μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή παρωδία δίκης και εκτέλεση των έξι (1918-1922) Μιλτιάδης ο Αθηναίος Μιλτιάδης Πορφυρογέννης Μιχαήλ Ψελλός Μνημείο Μοροζίνι Μουσολίνι Μπενιζέλος Ρούφος Μυστικές υπηρεσίες ναζισμός Νάξος Ναπολέων Βοναπάρτης Ναπολέων Ζέρβας Ναυαρίνο Ναύπακτος Ναύπλιο Ναυτική Ιστορία Νέα Δημοκρατία Νεοκλής Σαρρής Νεότουρκοι Νικήτας Σταματελόπουλος Νικηφόρος Φωκάς Νικίας Νικόλαος Δημητρακόπουλος Νικόλαος Λεωτσάκος Νικόλαος Πλαστήρας Νικόλαος Πολίτης Νικόλαος Στράτος Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Καζαντζάκης Νίκος Μπελογιάννης Νίκος Νικολούδης Νίτσε Ξάνθη Ξενοφών Οδυσσέας Ανδρούτσος Οδυσσέας Ελύτης Οδυσσέας Ιάλεμος Οδύσσεια Οθωμανική Αυτοκρατορία Οθωνική περίοδος (1832-1864) Οικουμενικό Πατριαρχείο Όλα τα άρθρα με χρονολογική σειρά ομάδα των "Ιαπώνων" Όμηρος ομοφυλοφιλία Οργανισμός ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) Οργάνωση "Χ" Ορθοδοξία π. Κύριλλος Κεφαλόπουλος ΠΑ. ΣΟ. Κ. Παγκόσμιος Ιστορία Παλαιών Πατρών Γερμανός Παναγής Τσαλδάρης Παναγιώτης Δαγκλής Παναγιώτης Δεμέστιχας Παναγιώτης Κανελλόπουλος Πάνος Κορωναίος Πάτρα Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ Παύλος Γύπαρης Παύλος Κουντουριώτης Παύλος Μελάς Παυσανίας Παυσανίας Κατσώτας Παυσανίας ο περιηγητής ΠΕΑΝ Πειραιάς πειρατεία Πεισίστρατος Πελοποννησιακός πόλεμος Περικλής Περικλής Αργυρόπουλος Περικλής Γιαννόπουλος Περικλής Δεληγιάννης Περιοδικά Ιστορίας Περσικοί πόλεμοι Πετρέλαια στο Αιγαίο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης Πέτρος Γαρουφαλιάς Πέτρος Μακρής - Στάϊκος Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης Πλάτων Πλούταρχος Ποίηση και αισθητική Πόλεμος των Μπόερς Πολιτικαντισμός εν Ελλάδι πολιτική δολοφονία Πολιτική Ιστορία Πολωνία Πόντος Πρίγκιπας Ανδρέας προπαγάνδα πρόσφυγες προσωκρατικοί φιλόσοφοι Προτεινόμενα Πρωτογενείς Ιστορικές πηγές πρωτόκολλο Πολίτη-Calfoff Πύρρος της Ηπείρου Ρήγας Παλαμίδης Ρήγας Φερραίος ριζοσπάστης Ρόδος Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία Ρώμη Ρωμηοσύνη Ρωσία Ρωσικο κόμμα Σάββας Γκαλιμαρίδης Σάμος Σαντόρε Σανταρόζα Σαντορίνη ΣΚΑΪ Σκάκι Σκωτία Σόλων Σοφοκλής Βενιζέλος Σοφοκλής Δούσμανης Σπυρίδων Μαρκεζίνης Σπυρίδων Τρικούπης Σταλινισμός Σταυροφορίες Σταφιδικό Ζήτημα Στέφανος Δραγούμης Στέφανος Σαράφης Στέφανος Σκουλούδης Στέφανος Στεφανόπουλος Στράβων Στρατής Μυριβίλης Στρατιωτικά κινήματα Στρατιωτική Ιστορία Στρατιωτικό καθεστώς Ιωαννίδη Στυλιανός Γονατάς Στυλιανός Χούτας Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ Συνθήκη της Λοζάννης Συνθήκη των Σεβρών συντάξεις ΣΥΡΙΖΑ Σύχρονη Ελληνική Ιστορία - Μεταπολίτευση (1974- ) Σωκράτης Σώματα Ασφαλείας Τα κείμενα του "φιλίστωρος" (Ι. Β. Δ.) Ταγίπ Ερντογάν Τάγματα ασφαλείας Τείχος του Βερολίνου τεκτονισμός Τέχνες Τεχνολογία το παιχνίδι στην Ιστορία Τοπική Ιστορία Τουρκία Τουρκοκρατία (1453-1821) Τράπεζα της Ελλάδος Τράπεζες Τριπλή Κατοχή της Ελλαδος και Αντίσταση (1941-1944) Τριπολιτσά Τσαούς Αντών (Φωστερίδης) Ύδρα Υποβρύχιο Παπανικολής υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ Υφαλοκρυπίδα Φαίδων Γκιζίκης Φαλμεράγιερ Φανάρι Φασισμός Φιλελληνισμός Φιλία Φιλική Εταιρεία Φιλολογικά και άλλα δοκίμια Φιλοποίμην Φιλορθόδοξη Εταιρεία Φιλοσοφία Φιλοσοφία της ζωής και της Ιστορίας Φλωρεντία Φλώρινα Φραγκοκρατία Φωκίων Φωτογραφικό Οδοιπορικό Χαλκιδική Χαράλαμπος Κατσιμήτρος Χαράλαμπος Τσερούλης Χαράτσι Χαρίλαος Τρικούπης Χαρίλαος Φλωράκης Χάτι Χουμαγιούν Χίτλερ Χούντα Χρεοκοπία Χρηματιστήριο χριστιανικό ολοκαύτωμα Χριστόδουλος Τσιγάντες Χριστούγεννα Χρυσόστομος Σμύρνης Χωροφυλακή Ψαρά ψυχολογία Ψυχρός Πόλεμος Articles in English CIA http://www.istorikathemata.com/ John Iatrides K.K.E. KGB Mεσσήνη Robert Bruce Slider William Wallas Winston Churchil
Εμφάνιση περισσότερων