...ο λόγος στους αναγνώστες μας και στους bloggers....


Στα μέσα του προηγούμενου μήνα το ιστολόγιο μας, http://www.istorikathemata.com/ έκλεισε 2 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και καθημερινής ανανέωσης, με τον "Φιλίστωρα" να έχει γράψει περίπου 130 πρωτότυπα άρθρα με ιστοριογραφικό, κυρίως, περιεχόμενο. Για την περίσταση έχουμε ετοιμάσει 2 "επετειακά" άρθρα που αφορούν την "σύντομη" αυτή διετία και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από αυτή, τα οποία σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε την ερχόμενη Πέμπτη. Κοινή εντύπωση της συντακτικής μας ομάδας είναι πως έχει σημασία να δοθεί ο λόγος και στους αρκετούς αναγνώστες - σχολιαστές μας, αλλά κυρίως και κατά πρωτεραιότητα στους πολλούς φίλους μας bloggers που κατά καιρούς μας έχουν στηρίξει, έχουν φιλοξενήσει τα γραπτά μας και μας έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους. Έτσι λοιπόν σας καλούμε όλους (όσοι θέλετε βέβαια) να αφήσετε ένα σχόλιο στην ανάρτηση αυτή η να μας στείλετε μύνημα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση filistor1@gmail.com, το οποίο να περιέχει τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας η τις εντυπώσεις σας που αφορούν το http://www.istorikathemata.com/. Τα σχόλια αυτά (εκτεταμένα η μη) θα τα δημοσιεύσουμε σε μια ξεχωριστή ανάρτηση μαζί με τα δύο άρθρα που έχουμε ετοιμάσει.

Προφανώς θα δημοσιεύσουμε και όσα σχόλια έχουν αρνητικό η ειρωνικό περιεχόμενο (όχι υβριστικό πάντως), που μάλλον δεν θα είναι και λίγα. Το νόημα του άρθρου αυτού δεν θα είναι να επιβεβαιωθούμε πόσο "καλοί" είμαστε, αλλά ακριβώς να αναδειχθεί η άποψη των αναγνωστών μας όποια και αν είναι αυτή. Θερμή παράκληση να  προσπαθήσετε να μην γράψετε προσωπικά μακροσκελή ιδεολογικά πολιτικά μανιφέστα και να μην εκτραπείτε από το θέμα που είναι το ιστολόγιο και η θεματολογία του (αυτό το λέω γιατί αρκετοί στα κατά καιρούς σχόλια τους απομακρύνονται μίλια από το θέμα του άρθρου). Η καταληκτική ημερομηνία για τον σχολιασμό σας θα είναι μέχρι την Τετάρτη 24 Αυγούστου 18:00.

Σας ευχαριστούμε

Η συντακτική ομάδα 

Σχόλια

  1. Να τα εκατοστήσετε.Το μπλογκ σας είναι καταπληκτικό και το παρακολουθώ ανελλιπώς απ'όταν το ανακάλυψα.Το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχετε παρωπίδες και οτι δεν ερμηνευετε την ιστορια ανάλογα με τις πεποιθήσεις σας.
    Να είστε καλά και να συνεχίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ'αρχας να τα εκατοστησετε! Ως παμπαλαιος αναγνωστης σας οφειλω να καταθεσω το σχολιο μου και κυριως να προτρεψω τους νεους επισκεπτες της σελιδας, να την μελετησουν προσεκτικα! Για μενα αυτη η σελιδα ειναι το βασικο μου συμπληρωμα(μετα τα βιβλια, αλλα δυστυχως αυτη την περιοδο, ελεχιστα λεφτα υπαρχουν για βιβλια)στη μελετη (κυριως της νεοελληνικη) ιστοριας! Ο Μπλογκερ ειναι σαφης και κατανοητος στο γραψιμο του, δεν φανατιζεται και τεκμηριωνει απολυτως τα λεγομενα του! Ειναι μια οαση για απαιτητικους αναγνωστες ιστοριας(οπως θελω να πιστευω οτι ειμαι κι εγω)! Νομιζω δε οτι πρεπει να αποτελεσει παραδειγμα προς μιμηση και για υπολοιπους μπλογκερς, αλλα και επιδοξους συγγραφεις βιβλιων ιστοριας, διοτι σε αυτο τον τομεα(μονο σε αυτον?) οι Νεοελληνες ειμαστε απαραδεκτοι! Ειναι κριμα να βλεπεις ατομα που ενω εχουν εκπληκτικες γνωσεις ιστοριας, να τις χρησιμοποιεις τελικα, μονο για ελεεινης μορφης προπαγανδα κι επισης ας σταματησουν καποιοι να νομιζουν οτι τα ξερουν ολα! Μαλλον ξεφυγα απο το θεμα, αλλα στην ουσια, προτρεπω ετσι, ωστε καποιοι ειτε να μελετησουν, ειτε να μιμηθουν τον Φιλιστορα!

    "Apollo"
    Υ.Γ. διαβεβαιωσε τον κοσμο, οτι δεν γνωριζομαστε προσωπικα(αν και πρεπει καποια στιγμη να γινει κι αυτο), μην νομιζουν οτι ειμαι καποιος φιλος που απλα γλυφει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα απο τα λίγα blog που πράγματι
    ο τίτλος του κυριολεκτεί στο ίδιο
    του το περιεχόμενο.
    Χωρίς συγκεκριμένη χρονική Ιστορική
    περίοδο η ποικιλία των θεμάτων σας
    μου έχει δώσει γνώση και για θέματα
    που αγνούσα. Με λιγα λόγια, όταν γνωστοί και άγνωστοι αναζητούσαν κάποιο ιστολόγιο ιστορικών πηγών-θεμάτων πάντα τους παρέπεμπα σ'εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε φίλε μας, που μας δίνεις την ευκαιρία να εκφράσουμε και δημόσια την βαθιά εκτίμηση που τρέφουμε για το ιστολόγιό σου και τα γραφόμενά του.
    Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να συνεχίζεις να πλουτίζεις με την παρουσία σου και τις αναρτήσεις σου αυτόν τον ηλεκτρονικό τόπο.

    Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιοτική ιστοσελίδα, προσεγμένη, με ενδιαφέροντα άρθρα. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά και ελπίζω αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί για πολύ ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό μπλογκ, πραγματικό οχυρό απέναντι σε κάποιους που επιδιώκουν να μας ξαναδιδάξουν την ιστορία.
    Εύχομαι να διατηρήσετε αναλλοίωτη την όρεξη για έρευνα και συγγραφή και στο μέλλον.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματική όαση του διαδικτύου η εξειδικευμένη σελίδας σας!Πλούσια ιστορική ύλη και διατυπωμένη χωρίς παρωπίδες.Ειλικρινά χαίρομαι που σας γνώρισα και αρκετές φορές έχω αναδημοσιεύσει άρθρα σας.Χρόνια Πολλά,να τα εκατοστήσετε και καλή δύναμη για τη συνέχεια στο μακρύ ταξίδι της ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. bas
    Να τα εκατοστήσετε!
    Αν κάτι χτυπάει άσχημα είναι η φράση:
    "Προφανώς θα δημοσιεύσουμε και όσα σχόλια έχουν αρνητικό η ειρωνικό περιεχόμενο (όχι υβριστικό πάντως), που μάλλον δεν θα είναι και λίγα"
    όχι γιατί, και πολύ καλά κάνετε, θα δημοσιεύσετε όλα τα σχόλια αλλά υπολογίζετε ότι θα είναι πολλά τα ειρωνικά και αρνητικά.
    Ας είναι όσα θέλουνε, εσείς θα κάνετε την δουλειά σας κι όποιος έχει επιχείρημα ας το πει, αλλιώς τον εαυτό του μειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο σχολείο η ιστορία ήταν απο τα χειρότερά μου. Τώρα στα 45, μου αρέσει πολύ και με μαθαίνει ακόμα περισσότερα. Τυχαία βρήκα τη σελίδα σας, την έβαλα στα αγαπημένα και την επισκέπτομαι σχεδόν κάθε μέρα. Αφού πιστέυω ότι η αλήθεια δε βρίσκεται ούτε πολύ δυτικά, ούτε πολύ ανατολικά, ούτε πολύ πάνω, ούτε πολύ κάτω, ευχομαι να τα εκατοστήσετε για να σας επισκέπτομαι και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να τα εκατοστήσεις.
    Εγώ είμαι από τους καινούργιους σου φίλους. Σε έχω κατατάξει στα , ελάχιστα είναι η αλήθεια, σοβαρά ιστολόγια και σε παρακολουθώ καθημερινά. Δεν έχω φιλοξενήσει κείμενά σου στο δικό μου ιστολόγιο γιατί είμαι της άποψης ότι τα κείμενα που έχουν να «πούνε κάτι», συμπληρώνονται και γίνονται καλύτερα όταν σχολιάζονται στο «μητρικό τους ιστολόγιο», διαφορετικά είναι σαν σούπα ξαναζεσταμένη χάνοντας κάτι από την αξία τους. Βέβαια θα μπορούσα να δημοσιεύσω τον τίτλο και ένα μικρό μέρος του κειμένου παραπέμποντας στην συνέχεια σ' εσένα,αλλά και πάλι δεν μου φάνηκε καλό, οπότε προτίμησα να σε βάλω στην "λίστα των ιστολογίων μου". Κλείνοντας θέλω και πάλι να ευχηθώ βίον μακρύν και δημιουργικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήθελα απλά να σας συγχαρώ για το ιστολόγιο σας. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Τόσο η θεματολογία, όσο και το επίπεδο των κειμένων είναι υψηλό. Τα κείμενα που αναφέρονται στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, αποτελούν μια όαση,ειδικά σε όσους "διδάχθηκαν" στο σχολεία για την ιστορική περίοδο αυτή τα τελευταία 30 χρόνια. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια σοβαρή δουλειά με επιστημονικά κριτήρια και αντικειμενικότητα σε μορφή ιστολογίου που της δίνει έτσι το πλεοπνέκτημα της εύκολης μετάδοσης της σε ευρύτερο κοινό.Η φωνή σας και οι απόψεις σας έλλειπαν από τον ελληνικό χώρο της ιστορίας και η ύπαρξή τους,πέραν της καθαυτώ οφέλειας,ενθαρρύνει να ακουστούν σχετικές απόψεις που στην Ελλάδα η αναφορά τους θερείται ακόμα ταμπού.
    Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσετε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας