Το Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στο Κίεβο: Μια αναστοχαστική επίσκεψη το 2004

































 

Σχόλια

  1. Δωρεάν διαθέσιμο (freely downloadable) σε μορφή αρχείου pdf στη διαδικτυακή διεύθυνση:

    https://www.academia.edu/73925650/The_Museum_of_the
    _Great_Patriotic_War_in_Kiev_A_reflective_visit_in_2004_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο άριστα τεκμηριωμένο,
    ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει ο γνωστός συγγραφέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Το εντυπωσιακό άρθρο με αμεσότητα σε ταξιδεύει στην Ιστορία.
    Δυνατά μαθήματα αυτοθυσίας και ηρωισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλο ενα λαμπρό άρθρο του μεγάλου μας συγγραφέα Ιωάννη Παπακωνσταντίνου. Τραγική φιγουρα εκ των υστέρων στο παρόν άρθρο, η μάνα με τα παιδάκια της που ήλθε να αναστοχαστεί και να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες της και στα εκατομμύρια των πεσόντων της πατρίδος της του μεγάλου πατριωτικού πολέμου, με τήν ευχή να μήν γνωρίσουν οι επόμενες γενιές ξανά τετοια καταστροφή. Εις μάτην όμως. Η παράκλησή της, φωνή βοώντος εν τη ερήμω αλαλαγμών υστερίας έξωθεν ερχομένους. Λιγότερο απο είκοσι χρόνια αργότερα θα κλειθούν τα παιδιά της να πολεμήσουν, αυτή την φορά σε πόλεμο αδελφοκτόνο. Το σαράκι της ιστορίκης παραχαράξεως που τονίζεται μέσα απο τήν βοερά απουσία καθοριστικών ιστορικών γεγονότων απο το μουσείο του μεγάλου πατριωτικού πολέμου, όπως μας ενημερώνει ο συγγραφέας, (Σταλινικές θηριωδίες , Ουκρανοί φιλοναζιστές ) εξετέλεσε για άλλη μια φορά το ανθρωποκτόνο έργο του, και η μάνα βιώνει την επιστράτευση των παιδιών της. Ποίος εξ ημών των γονέων τουλάχιστον, δεν νιώθει συνριβή για τη συλλογική καταστροφική αποτυχία, θυμό για τον κτηνώδη ναρκισσισμό της άρνησης, που καταστρέφει ανθρώπους και λαούς, θυμό και συντριβή για την μαινόμενη σκιά πάνω στη μοίρα της γυναίκας αυτής, που ο Παπακωνσταντίνου, πάντα αληθείς και ανέντακτος, θέλει διακριτική πρωταγωνίστρια της εξαιρετικής τούτης περιήγησης. Της ευχόμεθα ελεήμονα Θεική παρέμβαση, όπως και για όλα τα Ουκρανάκια και Ρωσάκια, για όλα τα παιδιά του κόσμου τούτου.
    Συγχαρητήρια και πάλι στόν πεφωτισμένης πολυφωνίας ιστότοπό σας, που έλκει και φιλοξενεί τέτοια άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας