Ψαράδες Πρεσπών: από την 5η ολομέλεια του Ζαχαριάδη στη χθεσινή (17-6-2018) εθνική μειοδοσία των πολιτικών του επιγόνων και τον πολιτισμικό ακρωτηριασμό του Ελληνισμού

γράφει ο Ιστορικός Ιωάννης Μπουγάς

Από τη συνάντηση των Σλαβοφρόνων στις Πρέσπες με τον Ζαχαριάδη στο μέσον.
Οι Πρέσπες, το «Τρίγωνο των Πρεσπών», η «Ελεύθερη Ελλάδα», ήταν το κέντρο της Κομμουνιστικής Ανταρσίας του 1946-49 με τη βοήθεια των Σλάβων της Γιουγκοσλαβίας και της Κομιντέρν. Εκεί ελήφθησαν οι χειρότερες, οι πιό προδοτικές αποφάσεις του ΚΚΕ και του λεγόμενου ΔΣΕ:
1. Το τρίγωνο των Πρεσπών από τις αρχές του 1947 είναι η έδρα του αρχηγείου του «ΔΣΕ» που διεθύνει την κομμουνιστική εξέγερση εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού Στρατού,



2. Εκεί εγκατεστάθη το καλοκαίρι του 1947 και ο γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης (ίδε τη σπηλιά που ήταν το γραφείο του),


3. Εκεί έγινε τον Δεκέμβριο του 1947 η συνεδρίαση των ηγετών του ΚΚΕ και του «ΔΣΕ» που απεφάσισε τον σχηματισμό της «Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης». Εκεί ήταν η έδρα της «κυβέρνησης» μέχρι το καλοκαίρι του 1949, λίγο πρίν το τέλος, που πέρασε στον Γράμμο και στη συνέχεια στην Αλβανία.

4. Στις Πρέσπες ελήφθησαν οι αποφάσεις εφαρμογής από το ΚΚΕ και τον ΔΣΕ της Συμφωνίας του Μπλέντ που προέβλεπε τη δημιουργία «Ὁμόσπονδης Λαϊκῆς Δημοκρατίας τῆς Μακεδονίας» στην οποία θα περιλαμβανόταν και η Ελληνική Μακεδονία.

5. Το Παιδομάζωμα των Ελληνόπουλων απεφασίσθη στις Πρέσπες, και από την περιοχή του Τριγώνου των Πρεσπών πέρασαν πολλές χιλιάδες παιδιών κυρίως από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, προς Γιουγκοσλαβία και Αλβανία.

6. Στις Πρέσπες συνήλθε τον Ιανουάριο του 1949 η 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ. Μιά απόφαση της ολομέλειας έλεγε: «Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδόνικος (Σλαβομακεδονικός) λαός τάδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αντοθυσίας, πού προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του..» Στη νέα «Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση» έγιναν «υπουργοί» και 3 Βουλγαρομακεδόνες, οι Πασκάλ Μητρόφσκυ, Σταύρο Γκότσεφ και Γκέλο Κόϊτσεφ!

7. 25 - 26 Μαρτίου του 1949 στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών συνήλθε το 2ο συνέδριο του ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο Σλαβομακεδόνων) με παρόντα τον Ζαχαριάδη, ο οποίος στην ομιλία του διακήρυξε και την «ένωση της Μακεδονίας σε ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, ισότιμο Μακεδονικό κράτος μέσα στη Λαϊκοδημοκρατική Ομοσπονδία των Βαλκανικών λαών, που είναι η δικαίωση των πολύχρονων αιματηρών αγώνων του μακεδονικού λαού..."!



Ο Τσίπρας με τον Κοτζιά, ως πιστά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (=Κ.Κ. Εσωτερικού) επιστρέφουν στις Πρέσπες (στους Ψαράδες) να αποτελειώσουν το παλιό έργο των πολιτικών προγόνων τους.


Και εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παρακολουθούμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας, την Εθνική μας Ταπείνωση, την Παράδοση των Ιερών και των Οσίων της Ιστορίας μας, αδύναμοι να αντιδράσουμε εντός των δημοκρατικών γραμμών.

Τελικά, οι Σλάβοι πέρασαν!!!



Σημ. Φιλίστωρος: Το πόσο άθλιοι ψεύτες είναι οι Τσίπρας και Κοτζιάς αποδείχθηκε ακριβώς στη χθεσινή άθλια "γαμήλια" παράσταση τους, όταν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ αναφέρθηκε σε "Μακεδονικό" λαό και αυτοί χασκογέλαγαν! Η ο "βουλευτής" του ΣΥΡΙΖΑ Σέλτσας (Selca ίσως;) που δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνι και δήλωσε "εθνικός Μακεδόνας"! Ο Τσίπρας ζήτησε να τον κρίνει Ιστορία. Πριν γίνει αυτό θα σε κρίνουν οι σύγχρονοι σου, που ξεπούλησες με μια υπογραφή 2000 χρόνων Ιστορία.... 

Σχόλια

  1. Θαυμάστε εδώ τον Σέλτσα (η Selca)...

    http://thepresident.gr/2018/06/18/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δικαιολογησουν τον αποκλεισμο των συμμοριτων απο τις πρεσπες(με ειδικη αδεια πηγαιναν μονο στελεχη συμμοριτων)ελεγαν οτι η περιοχη ειχε...χολερα.Δυστυχως ειχε και τοτε και χθες 17 ιουνιου 2018.
    δυστυχως οι ελληνες δεν εχουν την θεληση να αντιδρασουν και ας αφησουμε τα ....δημοκρατικα πλαισια κτλ κτλ.οταν κυνδυνευεις ξεχνας την τετοιου ειδους δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι ευχαριστο να ξαναβλεπω σχολιο του Ταυγετη μετα απο τοσο πολυ καιρο! Εχεις καποιο μπλογκ η φορουμ οπου δραστηριοποιησε αυτη την περιοδο φιλε Ταυγετη;

      Διαγραφή
    2. οχι δεν εχω .βαρεθηκα.απλως εχω ανεβασει 1200 σπανια βιβλια στο mega και στελνω τα λινκ σε οππιον τα ζητησει.
      απο που με ξερεις;

      Διαγραφή
    3. Σε θυμαμαι κυριως απο το phorum.gr, μετα ησουν σε ενα αλλο που δεν θυμαμαι τον τιτλο του αλλα ειχα κατεβασει πολλα απο τα βιβλια σου. Μετα θυμαμαι κατα καιρους σχολια σου ειτε εδω ειτε στο istoriakatoxis. Επισης ειχα κατεβασει πολυ υλικο δικο σου απο το scribd(αν και δεν ξερω αν το ανεβαζες εσυ η καποιος αλλος). Μπορεις να μου δωσεις τα λινκ απο τα 1200 βιβλια?

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. σου εστειλα μια επιστολη με πολλες πληροφοριες και κυριως με λινκ να κατεβασεις σπανια βιβλια 50 γιγα αλλα παρολο που εφαγε πολυ χρονο τελικα την απεριψε το συστημα.
      στο phorum.gr επαιζα μονοτερμα διοτι τοτε ειχα τα αλογοκριτα αρχεια γες για τον συμμοριτοπολεμο.με εβριζαν επιτηδες χυδαια εγω απαντουσα και με διεγραψαν.μετα πηγα καπου αλλου με ξαναδιεγραψαν και δεν ξανασχοληθηκα ,απλως σκαναρα βιβλια και τα ανεβαζα σε δωρεαν συνεφα.
      μερικα ειναι στο scribd ονομα taygeths kai FOULIDIS.για περισσοτερα στειλε ειμαιηλ σου να σου στειλω λινκ.τα βιβλια μπορεις να τα δημοσιευσεις οπου θελεις καλυτερα σε καποιο μπλογκ να πανε ερευνητες να βρισκουν οτι θελουν.

      Διαγραφή
    6. hellenicwarrior84@hotmail.com
      Σ'ευχαριστω πολυ φιλε!!

      Διαγραφή
    7. Και εγώ παλαιά κύριε ΤΑΥΓΕΤΗΣ σας παρακολουθούσα στοPHOROUM ;GR Και ενδιαφέρομαι τώρα για τα βιβλία το εμαιλ μου ειναι odvraxos@gmail.com

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί πατριώτες για αυτό βασανίζουν τον λαό με την δυστυχία της επιβίωσης, από φαγητό, φάρμακα, στέγη, νοσοκομεία, παιδεία, για να μην έχεις χρόνο να ασχοληθείς με την πατρίδα σου και να ενημερωθείς. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να βρούμε τρόπο να ενωθούμε πατριωτικές ιστοσελίδες, όποιες διαφορές και να έχουμε και να ανακοινώνουμε ένα θέμα, το ίδιο καρμπόν, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και να μπορέσει ο λαός να έχει μια αληθινή ενημέρωση για σοβαρά και κυρίως πατριωτικά θέματα. Είμαι στην διάθεση να συνεργαστώ, ανεβάζοντας ένα θέμα μια εβδομάδα συνέχεια στην κορυφή της ιστοσελίδας ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ. Να φτιάξουμε ένα συντονιστικό όργανο, να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, γνώστες του Ιντερνέτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τον θυμσμαι και γω τον ταυγετη απτο φορουμ Τα ειχε με τον Ελευθ Βενιζελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχυει! Ωστοσο, ακομη και αν δεν συμφωνω 100% με τις αποψεις που ειχε για τον Βενιζελο, εντουτοις παρειχε πολυτιμες(και πολλες φορες αγνωστες)πληροφοριες λογω του τεραστιου αριθμου βιβλιων που κατεχει!

      Διαγραφή

  5. Αγαπητέ κ. Μπουγά:

    Πολύ ενδιαφέρον και διαφωτιστικό το άρθρο σας.

    Εντούτοις επιτρέψατέ μου να διαφωνήσω με την τελευταία πεσιμιστική 4λεξη φράση-συμπέρασμά σας ότι (δήθεν) «Τελικά, οι Σλάβοι πέρασαν!!!» (τα θαυμαστικά δικά σας).

    ΟΧΙ κ. Μπουγά. ΟΧΙ!

    Κατ' αρχήν μην γενικεύουμε, ωσάν όλοι οι Σλάβοι να είναι εχθροί μας (το αντίθετο ισχύει, ιστορικά τουλάχιστον): Στους περισσότερους πολέμους είμαστε σύμμαχοι με τούς Σλάβους, ή τουλάχιστον με τους περισσότερους Σλάβους (από το 1821 μέχρι και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο). Σε κάποιες δε περιπτώσεις, κάποιοι Σλάβοι (όπως επίσης και οι Ρουμάνοι), πρωτοστατούντων των Ρώσων, μας έσωσαν και διέσωσαν, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε εμείς σήμερα...

    Επίσης δεν πρέπει συγχέουμε τούς αξιοτίμους κ.κ. ΖΑΕΦ και ΔΗΜΗΤΡΩΦ με τούς Σλάβους, ταυτίζοντας αυτούς τούς δύο κυρίους (και την ακολουθία τους) με όλους τούς Σλάβους συλλήβδην.

    Απλώς αυτοί οι δύο κύριοι απεδείχθησαν ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ διπλωμάτες, όχι διότι είναι τίποτε ιδιοφυίες, αλλά διότι είχαν απέναντί τους τα θλιβερά "τσικό" τού Ελληνισμού, ήτοι δύο δικούς μας κυρίους που ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ο μεν ένας τον Υπουργό Εξωτερικών τής Ελληνικής Πολιτείας (ο οποίος τα έκανε παντελώς ΜΟΥΣΚΕΜΑ), ο δε άλλος τον Πρωθυπουργό τής χώρας (ο οποίος δεν έχει καν καταλάβει τί έκανε, ως συνήθως).

    [Παρενθετικώς, ο Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει επακριβώς υπό ποία (νομική-συνταγματική) έννοια χρησιμοποιώ παραπάνω το ρήμα "ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ"...]

    Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Ξέρξης πήρε "παραμάσχαλα" την Μακεδονία στην αρχή τής εισβολής του στην Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια διεπίστωσε ότι είχε απέναντί του ΣΥΣΣΩΜΟ τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ο οποίος και κατέστρεψε την Περσική Μεγάλη Στρατιά του (στις Θερμοπύλες, στη Σαλαμίνα, στις Πλαταιές). Ακόμα και την Αθήνα κατέλαβε (και κατέστρεψε) ο εν λόγω Ασιάτης, αλλά ούτε αυτή η καταστροφή, ούτε οι εντόπιοι εφιάλτες, απεσόβησαν τον αφανισμό τής κραταιάς Στρατιάς του στην Πατρίδα μας. Για να μήν πώ τίποτα (γνωστό άλλωστε) για τον Κολοκοτρώνη: Η Στρατιά τού Δράμαλη προέλασε μέχρι το Ναύπλιο. Και λοιπόν; Και οι Γερμανοί κατόρθωσαν να καταλάβουν την Κρήτη το 1941, αλλά ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει το άτιμο. Βλέπετε, εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ, "δεν είναι παίξε-γέλασε".

    Καθώς λοιπόν ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, και πάλι ΣΥΣΣΩΜΟΣ, συστρατεύεται για να αντιμετωπίσει τίς μηχανεύσεις των εν λόγω κυρίων (Σκοπιανών και εντοπίων), το επιτακτικό θέμα επί τού παρόντος είναι εμείς που γνωρίζουμε, ό,τι γνωρίζει ο καθένας μας, να το μεταδώσουμε σε όλους τούς Συνέλληνές μας, ώστε το 80% να γίνει γρήγορα, στους ερχόμενους 2-3 μήνες, 90% - 95% !!!

    (Προς αυτή δε την κατεύθυνση κινείται και η δική σας συγγραφική συνεισφορά στα Θέματα Ελληνικής Ιστορίας άλλωστε).

    ΟΧΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ λοιπόν!

    Ψηλά το κεφάλι! Διότι είμαστε Έλληνες. Και διότι είμαστε πολλοί. Και διότι ΕΝΩΜΕΝΟΙ είμαστε ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ:

    --- Ακαταμάχητο όπλο μας είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ (ιστορική, πολιτική, πολιτισμική, γλωσσική).

    --- Υπερόπλο μας είναι οι διεθνείς ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, και ειδικά εκείνη τού Βουκουρεστίου το 1913.

    --- ΦΥΣΙΚΟΙ μας δε Σύμμαχοι επί τού παρόντος θέματος (Σκοπιανού και επ' ουδενί "Μακεδονικού") είναι οι Σλάβοι (Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι κ.τ.λ., διαλέχτε!), όπως επίσης και οι Αλβανοί, εφ' όσον βέβαια καταλάβουμε τί έκαναν (και τί επέτυχαν) ο Βενιζέλος, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος και ΣΥΣΣΩΜΟΣ ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στο Βουκουρέστι το 1913.

    Και τότε ποιός είδε ΣΥΣΣΩΜΟ τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και δεν τον φοβήθηκε...

    Με εκτίμηση,

    Γ. Πρίγκος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κθριε Ταυγετη θα ηθελα κι γω παρα πολυ να μου στειλετε βιβλια μεσω μειλ αν αυτο ειναι εφικτο...straistanets@gmail.com.Καπως καθυστερημενο το σχολιο μου αλλα μολις εχθες ανακαλυψα την εν λογω εφαρμογη και εχω μεινει αναυδος απο τις ιστορικες πληροφοριες...Συγχαρητηρια φιλιστωρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκιμασα να σας στειλω βιβλια αλλα το ειμαιηλ που εχετε δεν το δεχεται.στειλτε μου αλλο ειμαιηλ.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας θα σας παρακαλούσα εάν μπορείτε να μου στείλετε και εμένα το υλικό σας stefos72@gmail.com ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  7. Η ιστορία κάνει κύκλους. Δυσάρεστους βέβαια για την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας