Όχι ένα αλλά δέκα δημοψηφίσματα (ανοιχτή επιστολή για το (λαθρο)μεταναστευτικό)

γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Σ. ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ, Docteur d’ Etat ès Lettres (Paris-Sorbonne) Επίκ. .Καθηγητής Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών, Επ. Σύμβουλος / τ. Αντιπρόεδρος  του Π.Ι. ( www.kkatsimanis.gr)
Προς
Τον  αξιότιμο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

ΘΕΜΑ: SOS «Η Ελλάς εάλω»
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Η επιστολή αυτή είχε συνταχτεί πριν από την ανακοίνωση των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την εξέλιξη αυτή, θεωρώ χρήσιμο να σας την αποστείλω (με ελάχιστες επουσιώδεις φραστικές τροποποιήσεις), γιατί αφορά ένα θέμα που έφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας η πολιτική της δικής σας κυβέρνησής, αλλά και γιατί, όποια και αν είναι η έκβαση των εκλογών, θα βρίσκεστε μελλοντικά στο προσκήνιο των εξελίξεων και, άρα, θα μπορείτε να συμβάλετε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού προβλήματος.
Χωρίς υπερβολή, το (λαθρο)μεταναστευτικό αποτελεί βόμβα στα θεμέλια  της ελληνικής κοινωνίας και ασύμμετρη απειλή για την ίδια την  ιστορική επιβίωση του ελληνισμού. Τώρα, λοιπόν, που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους έχει περάσει την κρίσιμη καμπή της, είναι πλέον καιρός στο τεράστιο αυτό εθνικό θέμα να δοθεί η απαιτούμενη προτεραιότητα.


«ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»

Τα δεδομένα είναι εφιαλτικά και οι προοπτικές επιεικώς ζοφερές. ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τα προς ανατολάς θαλάσσια σύνορα της χώρας  όχι μόνο μένουν αφύλακτα, αλλά και έχουν ανοίξει διάπλατα στις μεταναστευτικές ροές με προέλευση την Τουρκία. Οι υπηρεσίες του Λιμενικού ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Το αποτέλεσμα; Μέσα στον Ιούλιο του 2015 εισέβαλαν στη χώρα μας 50.000 μετανάστες, δηλαδή περισσότεροι από το σύνολο των εισελθόντων ολόκληρο το 2014, οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν τις 47.000. Εξάλλου, μόνο σε μια εβδομάδα, και συγκεκριμένα από τις 6 ως τις 14 του φετινού Αυγούστου,, οι εισελθόντες έφτασαν τις 20.000!  
Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται σε απόγνωση, Συγκλονιστικές  είναι οι λεπτομέρειες από την αναφορά της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου στην αρμόδια Εισαγγελέα (12/8/2015), όπου περιγράφεται σε δραματικούς τόνους η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Κω και εκφράζονται φόβοι ότι θα θρηνήσουμε ζωές. Στην αναφορά γίνεται λόγος μεταξύ άλλων όχι απλώς για βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών, αλλά και για οργανωμένες επιδρομές των τελευταίων εναντίον των αστυνομικών τμημάτων με χρήση οικοδομικού και άλλου είδους υλικού, για προπηλακισμό αστυνομικών και ρίψη κροτίδων εναντίον τους, για εγκλωβισμό και «αιχμαλωσία» αστυνομικών, καθώς και για περιπτώσεις κλοπής προσωπικών αντικειμένων των αστυνομικών αλλά και υπηρεσιακού υλικοτεχνικού υλικού από τους μετανάστες, των οποίων η συμπεριφορά γίνεται ολοένα και περισσότερο αντικοινωνική. «Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί κάποιο σοβαρό περιστατικό που θα κλονίσει τις εύθραυστες κοινωνικές ισορροπίες μεταξύ του τοπικού πληθυσμού (…) και των μεταναστών». Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του :δημάρχου της μαρτυρικής Κω:
«Φοβάμαι για θύματα (…). Στην Κω έρχονται καθημερινά 800-1.000 άνθρωποι. Έπαψαν πια να έρχονται με πλαστικές βάρκες και έρχονται με ιστιοφόρα. (…) Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί αν διανοηθεί κανείς τον τουρισμό μας., (…). Οι τουρίστες αποφεύγουν να κυκλοφορούν στο κέντρο της Κω και φυσικά σε κεντρικά μέρη.(…) Η πτώση του τζίρου στα μικρά μαγαζιά της πόλης είναι από 30% έως 80% (…) Αν συνεχιστεί η ροή των μεταναστών με  αυτούς τους ρυθμούς, το χειμώνα (…) θα έχουμε πάνω από μισό εκατομμύριο μετανάστες»
Δημιουργός, επόπτης και ενορχηστρωτής του απερίγραπτου αυτού χάους ήταν η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ο Δήμος Κω την καταγγέλλει ότι «με το δημόσιο λόγο της  λειτούργησε και λειτουργεί ως κράχτης για να έρθουν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες». Αντίθετα, η ίδια φαινόταν να απολαμβάνει το έργο της. Είχε το αυτάρεσκο χαμόγελο της εμπνευσμένης πολιτικού, η οποία στο ραντεβού της με την Ιστορία ικανοποίησε ως δικαιωματίστρια τα ιδεοληπτικά της desiderata. Οι διάφορες δηλώσεις της απέπνεαν την πεποίθηση ότι, αν το συμφέρον της Ελλάδας δέχεται εξοντωτικά πλήγματα εξαιτίας των λαθρομεταναστών, τόσο το χειρότερο για την Ελλάδα. Αν η ελληνική κοινωνία διαλύεται για να ικανοποιηθούν οι προσωπικές της φιλομεταναστευτικές εμμονές και προσκολλήσεις, τόσο το χειρότερο για την ελληνική κοινωνία.
Και εσείς, δυστυχώς, κ. Πρόεδρε, την καλύπτατε πλήρως.
Για την ακρίβεια, δεν την καλύπτατε απλώς, αλλά και την είχατε επιλέξει για το αξίωμα το οποίο κατείχε, επειδή εξέφραζε και προωθούσε θέσεις και ιδέες που αντιπροσωπεύουν το ΣΥΡΙΖΑ ως παράταξη και εσάς προσωπικά, ως Πρόεδρό του. Από την άποψη αυτή, δεν είστε και εσείς άμοιρος ευθυνών για το σημερινό τραγικό αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα:
α) Όχι μόνο θεωρήσατε αναφαίρετο δικαίωμα των λαών του Τρίτου Κόσμου να μεταναστεύσουν μαζικά και να εγκατασταθούν στην Ευρώπη προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, αλλά και αντιμετωπίσατε ουσιαστικά την Ελλάδα ΟΧΙ ΩΣ ΧΩΡΑ με απαράγραπτα δικαιώματα προάσπισης των συνόρων της αλλά ΩΣ ΧΩΡΟ ακώλυτης διέλευσης και εγκατάστασης –προσωρινής ή και μόνιμης-- των λαθρομεταναστών.
β) Υποστηρίξατε ότι ο ένας και μοναδικός τρόπος ανάσχεσης της λαθρομεταναστευτικής πλημμυρίδας είναι η βελτίωση των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών διαβίωσης των λαών του τριτίου κόσμου – κάτι αναμφισβήτητα ορθό αλλά εξαιρετικά φιλόδοξο και σε μεγάλο βαθμό ουτοπικό.
γ) Μπήκατε στην λογική της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος –πολύς λόγος γίνεται τελευταία για ένα ποσό 400.000.000 €-- παραθεωρώντας το ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε στην ουσία με «ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ», με τα οποία οι εταίροι μας, προκειμένου να μείνουν οι ίδιοι στο απυρόβλητο αλλά και να προωθήσουν ανομολόγητες άλλες σκοποθεσίες τους, θα εξαγοράσουν τη συναίνεσή μας για μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμικό δειγματολόγιο, δηλαδή θα μας οδηγήσουν ουσιαστικά σε  δραματική αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης του πληθυσμού μας. Και
δ) Καταγγείλατε στο παρελθόν με τον εντονότερο τρόπο ως απάνθρωπη και «ρατσιστική»[1] κάθε ενέργεια είτε να υψωθεί φράγμα στον Έβρο είτε να αναχαιτίζονται από την ακτοφυλακή και να επαναπροωθούνται στις τουρκικές ακτές τα πλοία των διακινητών, δηλαδή αμφισβητήσατε ευθέως το δικαίωμα και το χρέος ΕΝΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ  Η ΕΛΛΑΔΑ να θωρακίσει στο μέτρο του δυνατού τα εθνικά του σύνορά.

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΩΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ

Βεβαίως και είναι ανθρωπιστικό καθήκον ημών των Ελλήνων η έγνοια για τους απόκληρους και τους αναξιοπαθούντας  του Τρίτου Κόσμου. Για το λόγο ακριβώς αυτό η εκάστοτε ελληνική πολιτική ηγεσία οφείλει να πρωταγωνιστήσει επί του προκειμένου στη διεθνή σκηνή καταγγέλλοντας τους πολέμους και την αποσταθεροποίηση που προκαλούν τα διεθνή συμφέροντα και συμμετέχοντας ενεργά στην οργάνωση σταυροφοριών (και μάλιστα ενισχύοντάς τες εκ του υστερήματός μας!) για την οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη των χωρών προέλευσης των μεταναστών, ώστε να έχουν οι τελευταίοι αξιόπιστα κίνητρα παραμονής στις γεωγραφικές κοιτίδες τους.  
Παράλληλο, όμως, η ελληνική πολιτική ηγεσία οφείλει να κάνει το παν, ώστε οι μεταναστευτικές ροές να κρατηθούν στο μέτρο του δυνατού ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. Θα ήταν αδιανόητο στ’ αλήθεια να περιμένουμε ΠΡΩΤΑ να έρθει το πλήρωμα του χρόνου (ΑΝ έρθει ποτέ…) για την πολυπόθητη ανάπτυξη του τρίτου κόσμου και τη συνακόλουθη εξαφάνιση της μεταναστευτικής πλημμυρίδας και ΜΕΤΑ να αισθανθούμε ασφαλείς, καθώς θα έχουν εκλείψει πλέον οι λόγοι που δημιουργούν τις ορδές των εισβολέων. Επιτέλους, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Χωρίς υπερβολή, αν δεν το κάνουμε, θα είναι σαν να μετατρέψουμε σταδιακά τον ελληνικό λαό σε ένα ουδετεροεθνές πολυπολιτισμικό μόρφωμα, δηλαδή σαν να προωθήσουμε τη σταδιακή διάλυση και αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να οδηγήσει ακόμη και στον εδαφικό ακρωτηριασμό του ελληνικού κράτους.  
Και αυτά όλα, κ. Πρόεδρε, γιατί ο παράγοντας που ΣΥΝΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ, ο παράγοντας που ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ένα λαό, είναι η εθνική του ταυτότητα και ιδιοπροσωπία. Σε ό,τι μας αφορά, η περιφρούρησή της εθνικής μας ταυτότητας και ιδιοπροσωπίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδια την ιστορική επιβίωση του ελληνισμού. Καιρός είναι να το πούμε ξεκάθαρα και να το κάνουμε συνείδησή μας: ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΓΝΟΙΑ κάθε ελληνικής κυβέρνησης οφείλει να είναι ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και όχι η ικανοποίηση των διεθνιστικών φαντασιώσεων και των «δικαιωματιστικών» ιδεοληψιών ορισμένων υπουργών της... Άλλωστε, δεν νοείται διεθνιστική αλληλεγγύη που δε θεμελιώνεται στέρεα σε ένα ισχυρό συναίσθημα φιλοπατρίας, όπως δεν νοείται ειλικρινής σεβασμός εκ μέρους μας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εφόσον ο σεβασμός αυτός συνεπάγεται κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Θεωρώ αυτονόητο ότι εσείς ειδικά, κ. Πρόεδρε, με δεδομένη την ευαισθησία σας για την «Ευρώπη των λαών» αλλά και για τη θωράκιση του δικού μας του λαού από κάθε λογής κακόβουλα «σενάρια» τρίτων, αυτές τις αλήθειες τις έχετε συνειδητοποιήσει και ενστερνιστεί. Εκείνο που απομένει είναι να τις θέσετε σε εφαρμογή…
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντοτε απλά. Στο χώρο των πολιτικών ιδεών και επιλογών σημειώνονται περίεργες συγκλίσεις και αλληλεπιδράσεις, οι οποίες  συχνά αιφνιδιάζουν, γιατί πριν εκδηλωθούν θεωρούνταν ελάχιστα πιθανές. Εσείς, για παράδειγμα, κ. Πρόεδρε, μπορεί την Παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη να τις αντιστρατεύεστε ιδεολογικά και πολιτικά, ταυτόχρονα όμως ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣ –για άλλους λόγους και από διαφορετική αφετηρία—ένα βασικό τους πρόταγμα, ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, την οποία προωθούν επίμονα και συστηματικά. Ενώ, δηλαδή, εσείς ενδιαφέρεστε για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες πολέμου, η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη μεθοδεύουν την εξαφάνιση του εθνικού κράτους, την αδρανοποίηση των λαών μέσω της παράδοσής τους σε ένα πολυπολιτισμικό χάος, τη δημιουργία διαρκώς διευρυνόμενων μεταναστευτικών νησίδων για την εξασφάλιση πάμφθηνων εργατικών χεριών και, μακροπρόθεσμα, τον επανασχεδιασμό των κρατικών συνόρων σε ορισμένες γεωπολιτικά ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη.
Αν, τώρα, κάποιος θεωρεί τις παραπάνω εκτιμήσεις ως ανέξοδη συνωμοσιολογία, ας προσπαθήσει να απαντήσει στο ακόλουθο απλό ερώτημα: πόλεμοι γίνονταν ανέκαθεν, ιδιαίτερα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Πώς συμβαίνει, λοιπόν, το σημερινό λαθρομεταναστευτικό τσουνάμι, που ήταν άγνωστο κατά το παρελθόν, ΝΑ ΣΥΜΠΕΣΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ με την εμφάνιση και την επικράτηση της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης; Αναρωτηθήκατε ποτέ, κ. Πρόεδρε, ΣΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ θα μπορούσε να μας οδηγήσει ο καλοπροαίρετος ζήλος σας για ανοιχτό ελληνικά σύνορα και πόσους κινδύνους εγκυμονεί για τον ελληνισμό Η ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΣΑΣ με τις σκοτεινές μεθοδεύσεις ορισμένων τρίτων;…

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ;- ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ;

Είπατε, κ. Πρόεδρε, ότι η Ευρώπη δίνει εξετάσεις στο θέμα της υποδοχής ενός αριθμού λαθρομεταναστών με βάση ακριβοδίκαια υπολογισμένες ποσοστώσεις.  Αλλά πολύ λίγο την ενδιαφέρει την Ευρώπη το αν θα περάσει  επιτυχώς τις εξετάσεις, στις οποίες εμείς την υποβάλλουμε και μάλιστα με τα δικά μας κριτήρια. Και πολύ λιγότερο ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό τι θα κάνει η Ευρώπη με τις εξετάσεις της. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι εξετάσεις δίνουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ στο θέμα της διαχείρισης του εθνικού μας μέλλοντος. Θα ξυπνήσουμε άραγε την ύστατη ώρα και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας προκειμένου να επιβιώσουμε ιστορικά ή θα αυτοκτονήσουμε συνειδητά και υπεύθυνα ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΡΗΤΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, με τις οποίες χρόνια τώρα μας έχουν κάνει συστηματικά πλύση εγκεφάλου ορισμένοι επιτήδειοι;
Πού οφείλεται άραγε το ότι οι Ευρωπαίοι αδιαφορούν για την απαίτησή μας να εκπληρώσουν τα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα σε σχέση με τους μετανάστες; Οφείλεται προφανώς στο ότι οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται πρωτίστως ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, κάτι που δυστυχώς ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες. Ενώ εμείς τοποθετούμε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών  σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα συμφέροντα των μεταναστών, την ίδια στιγμή δίνουμε στους άλλους μαθήματα ευαισθησίας καλώντας τους ουσιαστικά …να μας μιμηθούν, Αλλά οι Ευρωπαίοι μπορεί από τη στάση μας να εξυπηρετούνται, αφού η Ελλάδα επωμίζεται κατ’ αποκλειστικότητα το ρόλο της «αποθήκης ψυχών», κατά βάθος όμως μας περιφρονούν και μας οικτίρουν. Κανένα κράτος, κ. Πρόεδρε, δε γίνεται διεθνώς σεβαστό, εφόσον δε  θέτει ως πρώτη προτεραιότητά του τα συμφέροντα ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ας μην αυταπατώμεθα, κύριε Πρόεδρε. Όταν τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν ήδη αλωθεί από ανεξέλεγκτα στίφη μεταναστών και στην ευρύτερη ασιατική ενδοχώρα συνωθούνται μερικές δεκάδες εκατομμύρια που ετοιμάζονται να εισβάλουν μαζικά και ανεξέλεγκτα στη χώρα μας και μάλιστα με τις δικές μας ευλογίες, πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ότι σε ένα ορατό μέλλον Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. Θα ήταν αφελές τα πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά τα στίφη θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα και θα κατευθυνθούν τελικά στην Ευρώπη. Και θα ήταν ακόμη αφελέστερο να ελπίσει κανείς ότι τα εκατομμύρια των εισβολέων, που είναι μουσουλμάνοι στη συντριπτική πλειονότητά τους, θα ενστερνιστούν την ισοκράτεια «ημετέραν παίδευσιν» που αποτέλεσε ανέκαθεν το ακλόνητο θεμέλιο της ελληνικής ταυτότητάς μας. Αντίθετα, ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ. Και θα την πετύχουν, συνεπικουρούμενοι από τους εγχώριους διεθνιστές και δικαιωματιστές, καθώς και από τους επιτρόπους του ΟΗΕ αλλά και τους ποικιλώνυμους «κομισάριους» της Νέας Τάξης, δηλαδή τις στρατευμένες ΜΚΟ που αλωνίζουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα.
Συνειδητοποιείτε τι θα μπορούσε να σημάνει για τον ελληνισμό μια τέτοια εξέλιξη; Και είναι άραγε ο ελληνισμός διατεθειμένος να ενδώσει και να την αποδεχτεί; Και αν δεν είναι, τότε ανακύπτει το ακόλουθο καταλυτικό ερώτημα: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ αν συναινεί στη μουσουλμανοποίηση της κοινωνίας του και, μακροπρόθεσμα, στην εξαφάνισή του ως ιστορικής οντότητας και παρουσίας; Σε αυτό τα ερώτημα, κ. Πρόεδρε, θα κληθείτε ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από τη συνείδησή σας αλλά και από την ίδια την Ιστορία να δώσετε αργά ή γρήγορα μια πειστική απάντηση...  
Θα τολμούσα, λοιπόν,  με την ευκαιρία, να ισχυριστώ το εξής: αν το τελεσίγραφο «take it or leave it» των Ευρωπαίων οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στο δημοψήφισμα  της 5ης Ιουλίου 2015, τότε το ερώτημα αν ο ελληνικός λαός θέλει ορθάνοιχτα τα εθνικά μας σύνορα στις παντοδαπές λαθρομεταναστευτικές ορδές θα δικαιολογούσε ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ! Και να είστε βέβαιος, κ. Πρόεδρε, ότι το αποτέλεσμά τους θα παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον… Οι Έλληνες, μην το ξεχνάμε, χρεοκοπημένοι και πεινασμένοι κατάφεραν πολλές φορές να επιβιώσουν κατά τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή τους. Ως μειοψηφία, όμως, και ως μετανάστες στον ίδιο τους  τον τόπο, με παραμορφωμένη την πολιτιστική τους ιδιοπροσωπία και απονευρωμένη την εθνική τους συνείδηση, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα σβηστούν από το πρόσωπο της Ιστορίας.
Δεν αγνοώ τη δυσχέρεια του προβλήματος και την ανυπαρξία μέσων για τη στεγανοποίηση των προβληματικών θαλάσσιων συνόρων μας με σκοπό την οριστική ανάσχεση του ρεύματος των ανεπιθύμητων μεταναστών. Από το σημείο, όμως, αυτό ως το σημείο\:
α) Να στείλουμε urbi et orbi το μήνυμα ότι τα κάθε λογής σύνορα της χώρας –θαλάσσια και χερσαία-- έχουν ανοίξει πανηγυρικά και διάπλατα για να υποδεχτούν τα στίφη των μεταναστών,
β) Να περιμένουμε τις στρατιές των «πεινώντων και των διψώντων» του Τριτίου Κόσμου «μετά βαΐων και κλάδων» και με ανοιχτές αγκάλες στην πολύπαθη Ελλάδα,
γ) Να καταντήσει η προβληματική χώρα μας με την ενδημική υπογεννητικότητα, την ακατάσχετη αιμορραγία της νεανικής μετανάστευσης και την κατεστραμμένη οικονομία κάτι σαν ένα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ, όπου οι παντοδαποί εισβολείς έχουν τη δυνατότητα να απαιτήσουν και μπορούν κάλλιστα να πετύχουν δικαιώματα,
δ) Να συναγωνίζονται επίτροποι του ΟΗΕ, ΜΚΟ και υπουργοί «δικαιωματιστές»  ποιος θα πλειοδοτήσει σε  λαϊκίστικο φιλομεταναστευτικό οίστρο και ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΙΜΗΤΙΚΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ σε όσους τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν για το ξενόφερτο ανθρώπινο τσουνάμι που έχει πλήξει καίρια τον τουρισμό μας και απειλεί να καταποντίσει την ελληνική κοινωνία –ως το σημείο  αυτό-- η απόσταση, κ. Πρόεδρε, είναι τεράστια.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ
«Μήπως εισηγείσθε να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες με τη βία των όπλων;», θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. H Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου μάλιστα θα μπορούσε να μας κατακεραυνώσει με το δικό της αφοπλιστικό τρόπο: «Η άλλη επιλογή που έχουμε είναι να τους πνίγουμε. Και όσο είμαι εγώ υπουργός και όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή η επιλογή δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ». -- Ας μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη τόσο τη δική μας όσο και των συνομιλητών μας υποκαθιστώντας τα επιχειρήματα με  παραδοξολογίες και ευφυολογήματα. Η αντιμετώπιση του περιβλήματος προϋποθέτει κοινό νου, ειλικρίνεια προθέσεων, ισχυρή βούληση και σαφή ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα  στάδια:
α) Διαπραγμάτευση
β) Αποτροπή / αποθάρρυνση
γ) Ανάσχεση
δ) Επαναπροώθηση.
α) Η διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει με την Τουρκία κα να  αποκτήσει επιτέλους ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο μεγαλοϊδεατισμός των Ερντογάν και Νταβούτογλου επενδύει  πολλά στη μουσουλμανοποίηση της Ελλάδας και γενικότερα της Ευρώπης μέσω των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ευνοούν, ενθαρρύνουν και εποπτεύουν. Η ελληνική πλευρά, μπορεί να αξιοποιήσει το ισχυρό διαπραγματευτικό «ατού» της Δυτικής Θράκης, όπου η Τουρκία προωθεί ανενόχλητη τη συγκυριαρχία. Μπορεί, λοιπόν, η τουρκική πλευρά να τεθεί απέναντί στο ακόλουθο ξεκάθαρο δίλημμα: ή κόβει με το μαχαίρι την εισβολή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ή η Ελλάδα σταματά πάραυτα την ακώλυτη δραστηριότητα Τούρκων αξιωματούχων και κάθε λογής πρακτόρων στη Δυτική Θράκη και «σφίγγει τα λουριά» στο Τουρκικό Προξενείο, που λειτουργεί στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας ως κράτος εν κράτει. Αν αυτό ακούγεται σαν «casus belli» για την Τουρκία, η απάντηση είναι ότι κατά μείζονα λόγο θα μπορούσε να αποτελέσει «casus belli για την Ελλάδα η ασύμμετρη απειλή που συνιστούν οι μετανάστες για τη χώρα μας υπό τις ευλογίες και την καθοδήγηση των άσπονδων φίλων μας Τούρκων.
β) Με διαβήματα και κατηγορηματικές δηλώσεις στους κατάλληλους αποδέκτες, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστήσει σαφές στα πέρατα της οικουμένης ότι στα εδάφη της  ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ. Ότι η χώρα μας αρνείται κατηγορηματικά να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής και ασφαλούς διέλευσης ή και διαμονής όσων ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή.  Ότι εξαίρεση θα αποτελέσουν αποκλειστικά και μόνο όσοι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΖΩΝΕΣ –ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ-- στους οποίους θα παρέχεται άσυλο. Ότι οποιοσδήποτε παράνομος μετανάστης δε διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία του τόπου της προέλευσής του  ή αποκρύπτει την αληθινή ταυτότητά του ή αρνείται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα δασκαλεμένος από ορισμένους τρίτους, θα στερείται πάραυτα το δικαίωμα του ασύλου και θα απελαύνεται  με συνοπτικές διαδικασίες.
Πολλά θα μπορούσε η χώρα μας να διδαχτεί από τις δηλώσεις  του Επιχειρησιακού Διοικητή Συνόρων της Αυστραλίας στρατηγού Κάμπελ, που προειδοποιεί ξεκάθαρα τους επίδοξους εισβολείς: «Αποκλείεται (…). Αν ταξιδέψετε με πλοίο χωρίς να έχετε βίζα, δεν πρόκειται να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας»! Ενώ ο  Τσέχος Πρόεδρος Μίλος Ζέμαν δήλωσε ορθά κοφτά σε λαθρομετανάστες με την ευκαιρία ορισμένων από αυτούς που εξεγερθήκαν σε κέντρο κράτησης: «Κανένας δε σας κάλεσε εδώ. (…) Πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρα σας. (…). Αν δε σας αρέσει, να φύγετε »! -- Και δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ μεριά. Η πρώτη υψώνει τείχος για να προστατέψει τα σύνορά της, ενώ τα δεύτερα κλείνουν τα σύνορά τους, για να περιορίσουν τις εισροές ανεπιθύμητων μεταναστών από την Ελλάδα. Οπότε η δήλωση της Κυρίας Χριστοδουλόπουλου, σύμφωνα με την οποία οι λαθρομετανάστες  φτάνουν στην Ομόνοια και… μετα εξαφανίζονται, φοβάμαι ότι ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΚΕΝΟΣ…  Και αυτό θα γίνει, επειδή οι πολιτικές ηγεσίες των παραπάνω δύο χωρών έκαναν κάτι απλό και αυτονόητο: επέλεξαν να προασπίσουν τα συμφέροντα των λαών τους. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, κ. ΠΡΟΕΔΡΕ;
γ) Η ανάσχεση αποτελεί τη δυσκολότερη επιχειρησιακή διαδικασία. Το λιμενικό σώμα οφείλει να εντοπίζει έγκαιρα τα πλοία με τους λαθρομετανάστες και να τα ρυμουλκεί  οδηγώντας τα εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων. Με τον τρόπο αυτό θα επιβεβαιωθεί η αμετακίνητη αποφασιστικότητα της χώρας μας να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατόν την παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων μας και θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους κατάλληλους αποδέκτες, σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό ναυτικό δεν είναι πλέον υπηρεσία υποδοχής λαθρομεταναστών, είναι αμυντικός μηχανισμός αποτροπής και ανάσχεσης των ανεπιθύμητων και των εισβολέων.
δ) Είναι πολύ σημαντικό να απελαύνονται με αποφασιστικότητα όσοι αποδεδειγμένα δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες Καμιά παρέμβαση τρίτων δεν επιτρέπεται να αποτρέψει την κυβέρνηση από το να επιτελέσει το υπέρτατο χρέος της προς τον ελληνικό λαό, δηλαδή να προστατέψει η χώρα μας από την ασύμμετρη απειλή της λαθρομετανάστευσης. Και με την ευκαιρία, οι διατάξεις του πρόσφατο νόμου της Κυρίας Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον οποίο απονέμεται με εξαιρετική ευκολία η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά λαθρομεταναστών, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΝ.
Δεν ξέρω αν οι απόψεις μου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι πολύ πιθανόν να ανήκω σε αυτούς τους οποίους προειδοποιήσατε ότι με όσα ισχυρίζονται σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. Ειλικρινά, κ. Πρόεδρε, θα ευχόμουν να αποδειχτεί ότι έχετε απόλυτα δίκιο και ότι οι  δικές μου ενστάσεις και αντιρρήσεις είναι εντελώς ανυπόστατες. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει οι όποιες επιλογές και αποφάσεις σας να δικαιωθούν προηγουμένως από τις εξελίξεις, δηλαδή να αποδειχτούν επωφελείς για την πατρίδα μας. Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία.                                                                                                              
                                                           Αθήνα, 22 Αυγούστου 2015
                                                                    Με εξαιρετική τιμή                           
                                                                ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ


[1] Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ρατσισμός το να εξανίστασαι και να αντιδράς αποκλειστικά και μόνο με την πειθώ των επιχειρημάτων σου εναντίον της ιδέας  ότι πρέπει να καταστραφεί η πατρίδα σου…για να λυθούν τα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα του Τρίτου Κόσμου! Τις θέσεις μου αυτές τις είχα εκθέσει αναλυτικά σε δύο κείμενά μου, τα οποίες είχα κοινοποιήσει σε όλους τους βουλευτές της προηγούμενης Βουλής αλλά και στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης στο πλαίσιο του διαλόγου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Από το παραπάνω γραφείο μάλιστα είχαν διαβιβαστεί, λόγω αρμοδιότητας, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με τα στοιχεία Α.Π. 2555/10-8-2014.

Σχόλια

  1. Σας ευχαριστω που τις ανησυχιες κ τους προβληματισμους εκαντονταδων χιλιαδων Ελληνων κ Ελληνιδων ,με αυτο το πολυ λιγολογο [για τον ολεθρο που παραμονευει ] αρθρο σας ,ξεκαθαριζετε ,τα μελλουμενα στην ερημη πατριδα μας.
    Θελω ομως να σας πω με καθε ειλικρινεια ,οτι η φωνη σας κ η αγωνια σας - μας ,ειναι καταδικασμενες απο το παλιο το παρον κ το επομενο συστημα .Δεν ειναι αγαπητε κυριε Κατσιμανη δυστυχως κανενας ...μεχρις στιγμης ικανος πολιτικος ανδρας ,να κανει εθνικη υπερβαση ,να αγαπησει την ελλαδα ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ. .Οι περισσοτεροι ειναι διαφανειες πολιτικων ανδρων ,καρικατουρες κ ολογραμματα .Ετσι σε μενα εναν απλο ελληνα ,πατερα κ παππου ,το μονο που μου μενει ειναι κ ετσι το νοιωθω, να ακολουθησω στις εκλογες ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ.....ΑΡΑ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ. Ισως λαθος πολυ η σκεψη μου αυτη αλλα η λογικη μου δεν με ακολουθει πλεον.ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
    Το αρθρο σας το προωθησα οπου μπορουσα ,ειναι η καλυτερη δυνατον ενημερωση ,μπας κ ξυπνησουν οι Ελληνες.Οσοι απεμειναν !
    Και παλι σας ευχαριστω . ΔΑΝΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μόνο η Ελλάδα, κοτζάμ Αλβιώνα στήνεται στα τέσσερα για τα μουσουλμάνια, και οι πιο ευαίσθητοι κάτοικοι της χώρας είναι εξίσου ανήσυχοι με το που οδηγείται η κατάσταση. Το "θετικό" είναι ότι αυτός είναι ένας προβληματισμός που αγγίζει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού (μιλάμε για απλό λαό) ολόκληρης της λευκής Ευρώπης. Εμείς όμως τυγχάνει να είμαστε, γεωγραφικά, στη χειρότερη θέση.

    Ναι, κάτι πρέπει να γίνει. Αλλά τι, και πως. Εδώ και τους δικούς τους λαούς έχουν "γραμμένους" οι ευρωπαϊκές ελίτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τους διάφορους δημοσιογραφίσκους, οι οποίοι επηρεάζουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη αυθαίρετα και προκλητικά. Κάποιος λοιπόν στην τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, έλεγε: "... δεν διέπραξαν και κανένα αδίκημα οι άνθρωποι ..."!!!
    Και την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ;;; ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, κύριοι!!! Παραβιάζουν το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΑΣΥΛΟ!!!
    Και όσον αφορά στους "ανθρωπιστές" που χύνουν μαύρα δάκρυα, θέλω να υπενθυμίσω ότι άλλα 100 εκατομύρια μένπυν πίσω στο Πακιστάν, Αφγανιστάν! Και πάνω από ένα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ στην ΙΝΔΙΑ!!!
    ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν τους παίρνουν στην πατρίδα τους αυτοί που ανησυχούν τόσο πολύ για την δημοκρατία και την ποιότητα ζωής στις χώρες των λαθρομεταναστών ωστε να επενδύουν τεράστια οικονομικά κονδύλια για στρατιωτικές επεμβάσεις για την ανατροπή των καθεστώτων? Αφου ενδιαφέρονται τόσο πολύ γι'αυτούς ας ναυλώνουν πλοία να τους μεταφέρουν στην πατρίδα τους και ας χτίζουν και καταλύματα για να τους υποδέχονται και να τους βοηθούν να ζήσουν δημοκρατικά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Όχι να τους βομβαρδίζουν και να τους ξεσπιτώνουν για το καλό τους.
    Η καυμένη Ελλάδα τι χρωστά να επωμιστεί αυτό το βάρος? Και φυσικά κρίμα είναι οι άνθρωποι αλλά και ένα κράτος που καταρρέει οικονομικά και πολιτικά πως μπορεί να τους βοηθήσει? Μήπως έχουμε καμμιά ευθύνη για την κατάσταση στις χώρες τους? Και επειτά αν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς τουλάχιστον ας ζητούν καταφύγιο σε μουσουλμανικές χώρες, εκεί θα ζουν καλύτερα ανάμεσα σε ομοίους τους.
    Και απο πότε μπορεί μια κυβέρνηση ασχέτως τι πρεσβεύει για τους λαθρομετανάστες να καταργεί τα σύνορά με αυτόν τον τρόπο? Αυτό δεν είναι προδοσία?
    Υ.Γ.1 Επειδή καταλαβαίνω την αγωνία των πολιτικών μας(π.χ. κα Τασία) που θέλουν να βοηθήσουν τόσο πολύ τους λαθρομετανάστες και μπορεί να μην γνωρίζουν τον τρόπο , ας παρουν καποιους απ'αυτους στις οικίες τους και να ζήσουν αγαπημένα και πολυπολιτισμικά μαζί.

    Υ.Γ.2
    Δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές πριν το τρίτο μνημόνιο.( Η ευθύνη και γούνα να ήταν κανένας δεν θα την φορούσε λέει μια ποντιακή παροιμία.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι του ευχεσαι καλη επιτυχια.....καλυτερα ευχησου καλη τυχη, σε ολους εμας.....''καλη επιτυχια''......κι'αλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας