Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Παύλος. Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς" στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη


Το Σάββατο 3 Μαΐου και την Κυριακή 4 Μαΐου στις 18:00 στον κινηματογράφο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη, στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι προβολές του ιστορικού βιογραφικού ντοκιμαντέρ "Παύλος. Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς".  Το έργο έχει διάρκεια 2 ώρες και θα μεσολαβεί διάλειμμα 10 λεπτών. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 7 ευρώ το άτομο. (Φοιτητικό: 5 ευρώ) Προπώληση θα γίνεται στο ταμείο του Ολύμπιον και στο viva.gr 


ΣΥΝΟΨΗ

Για πρώτη φορά σε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ καταγράφεται η βιογραφία του Βασιλιά Παύλου. (1901 - 1964).
Τα μέλη της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας (ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ), καθηγητές Πανεπιστημίων και ιστορικοί (ΚΩΣΤΑΣ Μ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΤΣΙΟΥ, ΕΥΑΝΘΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΦΛΩΡΑΤΟΣ), πολιτικοί (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ) και συγγραφείς (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ) μιλούν για την προσωπικότητα, την πορεία και το έργο του Παύλου από τα πρώτα χρόνια έως και τον θάνατο του. Αποκαλύπτονται άγνωστα στιγμιότυπα της ιδιωτικής του ζωής και του χαρακτήρα του, ενώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα για τις πολιτικές αποφάσεις που άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας. (ΚΑΘΟΔΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κ.α.). Για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε ελληνικό κοινό, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τις ιδιωτικές του στιγμές, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα, προσωπικές επιστολές και φιλμ που καταγράφουν 63 χρόνια ιστορίας.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ

Το 2014 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του Βασιλέως Παύλου. Οι μνήμες για τους παλαιότερους, έχουν ξεθωριάσει. Οι νεώτερες γενιές δεν γνωρίζουν ούτε τον άνθρωπο, ούτε τον Βασιλέα. Ο χρόνος σκέπασε στο πέρασμα του την ιστορία του. Αυτό είναι άδικο. Είναι λάθος. Μια ομάδα νέων ανθρώπων αποφάσισε να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα, στη μνήμη αυτού του "ασυνήθιστου Βασιλιά“.  Ο σκοπός του ντοκιμαντέρ “Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς“ είναι να καταγράψει για πρώτη φορά σε βάθος και με αντικειμενικό τρόπο, την ζωή του Παύλου, ως Πρίγκιπα, Διαδόχου και Βασιλέα. Ποιός ήταν ο χαρακτήρας του, πως διαμορφώθηκε από τις ιστορικές εξελίξεις, ποιές ήταν οι αποφάσεις του και πως αυτές επηρέασαν τον ίδιο αλλά και τη χώρα του.

Το έργο χωρίζεται σε δύο τηλεοπτικά επεισόδια των 55 λεπτών.

Στο πρώτο επεισόδιο παρουσιάζονται τα παιδικά, εφηβικά και νεανικά του χρόνια, μέχρι την ανάρρηση στον Θρόνο και τον πρώτο χρόνο της Βασιλείας του. Στο δεύτερο επεισόδιο, παρουσιάζεται ο χαρακτήρας, οι οικογενειακές στιγμές (με πολλά άγνωστα στιγμιότυπα) και τα σημαντικότερα γεγονότα έως και τον θάνατο του. Το σενάριο χωρίζεται σε κεφάλαια που εξετάζουν χρονολογικά τις προσωπικές του στιγμές. Επίσης υπάρχουν ενότητες σχετικές με τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα που επηρεάζουν έμμεσα ή άμεσα την ζωή του. Οι αναφορές σε πρόσωπα ή γεγονότα τεκμηριώνονται επιστημονικά από τις συνεντεύξεις έγκριτων πανεπιστημιακών, από φωτογραφικά ντοκουμέντα, προσωπικές επιστολές και μαρτυρίες. Όλα αυτά αποτελούν το αποτέλεσμα έρευνας τριών ετών σε ιδιωτικές συλλογές και συγγράμματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το ντοκιμαντέρ “Ενας Ασυνήθιστος Βασιλιάς“ θα αποτελεί ορόσημο στην καταγραφή της ζωής ενός ανθρώπου που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας. 

πηγές - υπερσύνδεσμοι

Περισσότερο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα: http://www.noordinaryking.com και στο facebook, στη σελίδα https://www.facebook.com/KingPavlosDoc
Link το τίζερ Θεσσαλονίκη: https://www.youtube.com/watch?v=LLVhMZln0rs&feature=youtu.be
Link για το τρέιλερ: http://www.youtube.com/watch?v=oB7Dx1yHQr8
Link για 10λεπτο demo: http://www.youtube.com/watch?v=M-wFZOhtCm4

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι αφαιρεθηκε το σχολιο μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί το ύφος του σχολίου είχε μια εμπάθεια η οποία μου είναι ακατανόητη, ενώ ήταν και εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας