Ένας ενδιαφέρον διαδικτυακός μαθητικός διαγωνισμός γνώσεων με τίτλο "Θέλω...Νίκη" και θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης διεξάγεται διαδικτυακά από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, διοργανώνει διαδικτυακό μαθητικό διαγωνισμό γνώσεων με τίτλο "Θέλω...Νίκη" και θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Στόχος του Εκπαιδευτικού αυτού διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση των μαθητών για τη διερεύνηση του παρελθόντος της Θεσσαλονίκης που μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για αναστοχασμό και μελέτη του παρόντος της πόλης. Ο διαγωνισμός έχει τη μορφή διαδικτυακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού ερωτήσεων, στο οποίο μπορείτε να παίξετε δοκιμαστικά αν επισκεφτείτε τη σελίδα του σχολείου www.hellenic-college.gr. Μέχρι το τέλος του διαγωνισμού Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 24:00 η είσοδος στο παιχνίδι  μπορεί να γίνει μόνο με κωδικό ενώ μετά την παραπάνω ημερομηνία το παιχνίδι θα διατίθεται ελεύθερα και θα μπορεί να συμμετέχει σε αυτό όποιος το επιθυμεί. Οι τρεις μαθητές με τις καλύτερες επιδόσεις θα συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 και θα κερδίσουν IPad, IPod και IPod Nano. Να σημειωθεί ότι χορηγοί στο διαγωνισμό είναι τα βιβλιοπωλεία Μαλιάρης Παιδεία, ο τηλεοπτικό σταθμός ΕΤ3 καθώς και τα καταστήματα MAC-ONLINE. 
Οι υπεύθυνοι καθηγητές : 
Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος (Πληροφορικός), 
Αναστασία Παραθυρά (Φιλόλογος), 
Βασιλική Κοντογώγου (Φιλόλογος)

(Σημ. Φιλίστωρος: ένα ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και ιδιαίτερα διδακτικό παιχνίδι για την Ιστορία και τον πολιτισμό της αγαπημένης μας Θεσσαλονίκης, στο οποίο σας προτρέπω όλοι να πάρετε μέρος (όταν αυτό θα επιτραπεί). Οι ερωτήσεις είναι απλές και κατανοητές, το διαδικτυακό περιβάλλον φιλικό και καλαίσθητο. Θερμά συγχαρητήρια στους τρεις καθηγητές που έλαβαν την πρωτοβουλία αυτή που ελπίζω να βρει μιμητές και στο μέλλον...)

Σχόλια

  1. Να συμπεράνω ότι ο Πληροφορικός καθηγητής είναι κάτι σαν την Αγγλικού και την Θρησκευτικού; Γλωσσικών Κωδίκων ούνεκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας