Όταν η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αποκλείστηκε από το Euro επειδή αρνήθηκε να παίξει με την Αλβανία του σφαγέα των Ελλήνων Έμβερ Χότζα!

(Ελλάδαρα πρόκριση με Τσεχία Οε Οε....)

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η Εθνική Ελλάδος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Αλβανία για την πρώτη φάση των προκριματικών του Euro 1964 ( τότε Κύπελλο Εθνών).

Όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας μας μας αρνήθηκε να παίξει με την Αλβανία λόγω της εμπόλεμης καταστάσεως που επικρατούσε μεταξύ των δύο χωρών οι οποίες δεν είχαν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ τους. Ήταν η εποχή που το Βορειοηπειρωτικό παρέμενε έστω τυπικά ανοικτό για το ελληνικό κράτος.

Το αποτέλεσμα ήταν η Εθνική Ελλάδος να αποκλειστεί άνευ αγώνος και στα παιχνίδια που είχαν οριστεί για τις 21 Ιουνίου 1962 στην Αθήνα και στις 31 Μαρτίου 1963 στα Τίρανα η Αλβανία κέρδισε στο καθένα με 2-0 στα χαρτιά, για να προκριθεί στην επόμενη φάση των 16. Οι δύο χώρες αποκατέστησαν τις πρώτες διπλωματικές σχέσεις το 1971 όταν και αντήλλαξαν πρεσβείες.

Πηγές
borioipirotis.blogspot.gr
http://www.zougla.gr/blog/article/549512

Σχόλια

  1. Και φυσικα ορθος επραξαν,φροντισε ο γερο παππουλιας σαν υπεξ να υπογραψει την αρση του εμπολεμου με την σκεπερια......εν παση περιπτωση επαιζε κανενας παιχτης στην τοτε ελληνικη ομαδα απο τον τρισμεγηστο ΗΡΑΚΛΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θέλω να θέσω ένα άλλο θέμα...πως και γιατί εκτοπίστηκαν από παραδοσιακά "δεξιές" (εντάξει πάντα εντός εισαγωγικών γιατί εν τέλει για ομάδες μιλάμε...) ομάδες οι παραδοσιακοί τους φίλαθλοι και έχουν καταληφθεί από αναρχικοσυριζαίους;δείτε τι γίνεται στον Ηρακλή!Αφέθηκε η ομάδα και έπεσε στα χέρια μπαχαλάκηδων (ούτε καν αναρχικών)!Δείτε τι γίνεται στον Παναθηναϊκό...μαθαίνω οι Συριζαίοι διαπρέπουν!
    Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για το ποδόσφαιρο και για τις ομάδες δεν έχω καλή άποψη,αλλά όπως και να το κάνουμε ασκούν επιρροή και δεν πρέπει να απουσιάζει και από εκεί μια μη αριστερή φωνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς αγαπητέ sapphire μιλάς για τους οργανωμένους, αλλά κατά την γνώμη μου η διείσδυση της Αριστεράς είναι μεγάλη σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής (συνδικαλισμός, πανεπιστήμια κτλ). οπότε το φαινόμενο είναι μάλλον γενικότερο και οφείλεται εν μέρει στα ΜΜΕ, στην εκπαίδευση κτλ

    όσο για την πρώτη ερώτηση δεν γνωρίζω αλλά θα το ψάξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε μου για να σε ψιλολυσω την απορια σου σχετικα με την ιδεολογικη κατευθυνση μεριδας οπαδων του ΗΡΑΚΛΗ σαφως εχει να κανει με την ουσια της ομαδας που παντοτε ηταν ανενταχτη σε οιασδηποτε ''φατριες''κινουμενων παρασκηνιακα και για αυτο η ομαδα πολακις ηταν εκτεθιμενη,κοινως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν ανηκε στο κατεστημενο και επειδη τα τελευταια χρονια ο ''αναρχισμος'' στην χωρα μας ειναι της μοδας λογικο ηταν να τραβηξει και την αναλογη μεριδα οπαδων......ομαδα χωρις κρατικη χορηγια(βαζελος-οτε)χωρις διαφημιση ανταγωνιστη(παοκ-διαφημισεις ομιλου μαρφιν,βγενοπουλος)χωρις κρατικη στεγη(παοκ-γυμναστηριο πυλαιας,ολυμπιακος-γηπεδο καραισκακη)...Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας