Νέες αποκαλύψεις για Αμερικανικό σχέδιο εξόντωσης του Αριστοτέλη Ωνάση μετά από έγκριση του Νίξον

«Τα σκοτεινότερα μυστικά του Νίξον» («Nixon's Darkest Secrets»), το πολυσυζητημένο βιβλίο του βετεράνου ρεπόρτερ του Λευκού Οίκου, Ντον Φούλσομ, κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η πρόσβαση που εξασφάλισε ο ερευνητής δημοσιογράφος στα άκρως απόρρητα έγγραφα που σταδιακά αποχαρακτηρίζονται, αλλά και στις μαγνητοταινίες που ο ίδιος ο Νίξον κρατούσε από όλες τις κρίσιμες συνομιλίες του, φωτίζει άγνωστες έως τώρα πτυχές της αμερικανικής πολιτικής.

 Ηθικός αυτουργός και «εγκέφαλος» δολοφονιών, ως αντιπρόεδρος του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (1953-1961), ο Νίξον ενορχήστρωσε, σύμφωνα με το βιβλίο, από κοινού συνωμοσίες της CIA και της μαφίας για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο, ενώ παράλληλα ενέκρινε σχέδιο εξόντωσης του Αριστοτέλη Ωνάση προκειμένου να ανατραπεί η συμφωνία του Ελληνα Κροίσου με τη Σαουδική Αραβία για την κατ' αποκλειστικότητα μεταφορά του πετρελαίου της.
Η επιβεβαίωση από την πλευρά της CIA για τη συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα στην περίπτωση του Κουβανού ηγέτη ήρθε τελικά το 2007, μέσα από τη δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων, γνωστών στην αργκό της υπηρεσίας και ως «οικογενειακών κοσμημάτων», σε δημοσίευμα των «Τάιμς του Λονδίνου». Η ανάλυση του Ντον Φούλσομ δείχνει ότι τα πρόσωπα που το 1961 συμμετείχαν στην επί προεδρίας Τζον Κένεντι αποτυχημένη επιχείρηση του Κόλπου των Χοίρων για την ανατροπή του Κάστρο ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που δύο χρόνια αργότερα δολοφόνησαν τον πρόεδρο στο Ντάλας. Σημειώνεται ότι οι ιστορικοί αναμένουν με ενδιαφέρον το 2017, που θα γίνει ο επίσημος αποχαρακτηρισμός περισσότερων από 1 εκατ. εγγράφων της CIA για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

Απειλές και στον Αγκνιου


Ως πρόεδρος, ο Νίξον άναψε επιπλέον το πράσινο φως για τη δολοφονία του Χιλιανού ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε. Ακόμα και ο ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος Σπίρο Αγκνιου δέχθηκε ευθείες απειλές για τη ζωή του, στην περίπτωση που θα αρνούνταν να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας σε βάρος του. Περίπου 20.000 Αμερικανοί ένστολοι χάθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ κατά τη διάρκεια της προεδρίας Νίξον. Ο Ντον Φούλσομ ισχυρίζεται ότι η μυστική υπονόμευση των ειρηνευτικών συνομιλιών το 1968 στο Παρίσι κατά την προεδρία Λίντον Τζόνσον, περισσότερο από την υπόθεση Γουότεργκεϊτ ή τους μακρόχρονους δεσμούς του με το οργανωμένο έγκλημα που αποδεδειγμένα χρηματοδοτούσε τις προεκλογικές του εκστρατείες, ήταν η χειρότερη προδοσία του «κολπατζή Ντικ».

Τον Μάρτιο του 1969, ο Νίξον ενέκρινε την επιχείρηση «Πρωινό Γεύμα», τον ανηλεή βομβαρδισμό της ουδέτερης και ανίσχυρης Καμπότζης. Μέχρι τον Αύγουστο του 1973, τρία εκατ. τόνοι βόμβες σκότωσαν περίπου μισό εκατ. χωρικούς. Οι συνδυασμένοι βομβαρδισμοί των συμμάχων σε ολόκληρο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν ως αποτέλεσμα τη ρίψη δύο εκατ. τόνων από βόμβες.
Οι ιστορικοί μπορούν, επομένως, να κατηγορήσουν τον «κολπατζή Ντικ» ότι έριξε τις περισσότερες βόμβες από οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό πρόεδρο στην Ιστορία. Η επιτύμβια επιγραφή στο μνήμα του λέει, ωστόσο, ότι «η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να απονείμει η Ιστορία είναι ο τίτλος του ειρηνοποιού».

Σχόλια

  1. ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΡΑΚΚΟΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΟΥ,ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ...!



    Ο ΑΡΓΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας