Σύμφωνα με νεότερες έρευνες ο Σιμόν Μπολιβάρ δεν δολοφονήθηκε

Ο Σιμόν Μπολιβάρ, γνωστός ως «ο Ελευθερωτής» της Νότιας Αμερικής δεν δολοφονήθηκε από Κολομβιανούς, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, αλλά ίσως πέθανε από δηλητηρίαση από ατύχημα, υποστηρίζει έρευνα, που έγινε με αίτημα του Τσάβες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ίχνη από τοξίνες που ίσως συνέβαλαν στο θάνατο του Μπολιβάρ, αλλά πιθανότατα προέρχονταν από παρατεταμένη λήψη φαρμάκων, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Τα οστά του Μπολιβάρ, ενός μεγάλου ηγέτη που ελευθέρωσε μεγάλο τμήμα της νότιας Αμερικής από την ισπανική κατοχή, πριν πεθάνει στην Κολομβία το 1830, ξεθάφτηκαν πέρυσι με εντολή του Τσάβες.

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας που επί μακρόν υποστήριζε ότι ο Μπολιβάρ είχε δολοφονηθεί, ήλπιζε ότι η επιστημονική ομάδα, στην οποία είχε αναθέσει την έρευνα, θα κατέληγε στο ίδιο συμπέρασμα και μάλιστα εγκαίρως για τον εορτασμό των 200 ετών από την απόκτηση της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

"Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο θάνατός του προήλθε από μη φυσικά αίτια ή δηλητηρίαση από δόλο, κανείς από όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το αποδείξει", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας. Ωστόσο ο Τσάβες παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας επέμεινε στην ίδια γραμμή λέγοντας : "Πιστεύω ότι τον δολοφόνησαν" και πρόσθεσε: "Δεν έχω αποδείξεις. Δεν ξέρω αν θα έχουμε στο μέλλον, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα"

Πηγή


http://www.trelokouneli.gr

Σχόλια

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας