173.000.000 ευρώ για συντάξεις Εθνικής Αντίστασης , 67 χρόνια μετά την Κατοχή…

Η κυβέρνηση ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της. Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα: (τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)

- Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 260.000.
-Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.
-Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.
-Την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930.
-Η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί,την περίοδο της Κατοχής ήταν νήπια ή είχαν ηλικία οχτώ-δέκα έτη.
-Όσο περνούν τα χρόνια οι αντιστασιακοί αντί να ελλαττώνονται, αυξάνονται. Π.χ στον Ν.Άρτας την περίοδο 1984-1989 αναγνωρίστηκαν 2.695 άτομα, ενώ την περίοδο 1997-2001 αναγνωρίστηκαν 9.988


-Τα παιδιά των …αντιστασιακών καταλαμβάνουν κατ' εξαίρεση το 5% των θέσεων που προκηρύσσονται στα ΝΠΔΔ ενώ στις προσλήψεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ επιδοτούνται με επιπλέον μόρια 10% και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έφτιαχνε τον προυπολογισμό, δεν απόρησε με τα 173.000.000 που θα χρειαστούν για "θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης". Έχουν περάσει 70 χρόνια από την Κατοχή. Πόσοι πια είναι οι αντιστασιακοί που ζούνε ακόμα; Προσέξτε στον παρακάτω πίνακα ότι τα έξοδα για τις συντάξεις των αντιστασιακών είναι περισσότερα από τα έξοδα για συντάξεις κληρικών και υπαλλήλων ΟΣΕ μαζί.(όποιος θέλει ας δει και το ΦΕΚ Β 552/14-5-2001 όπου ολόκληρα χωριά θυμούνται , περίπου 20 χρόνια μετά τον νόμο του Α.Παπανδρέου, ότι ήταν ...αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης)


Πηγές 


kolotoubes.blogspot.com
http://dexiextrem.blogspot.com

Σχόλια

 1. τα ειχε γραψει ο Πλευρης αυτα εδω και πολλα χρονια στο βιβλιο του για τον Γκαιμπελς!! Μιλαμε για την απολυτη ξεφτιλα!! Ο πραγματικος αντιστασιακος δεν επιζητα συνταξεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν δεν κάνω λάθος, ο πλεύρης αναδημοσίευεσε τα δημοσιεύματα εφημερίδων (κυρίως του τότε Ελεύθερου τύπου). Τα δημοσιεύματα αυτά τότε (1987) μιλούσαν για 250.000 συντάξεις νούμερο μυθικό για τα δεδομένα της Ελληνικής αντίστασης (ο ΕΛΑΣ στην μέγιστη ανάπτυξη του με τις ευνοικότερες για αυτόν εκτιμήσεις έφτασε τους 60.000, ενώ οι Εθνικιστές αντάρτες (ΕΔΕΣ κτλ) δεν ήταν πάνω από 18.000 πάλι με τις ευνοικότερες εκτιμήσεις).

  Αν τότε οι καταγγελίες είχαν βάση φανταστείτε πόσο βάσιμες είναι σήμερα όπου οι "αντιστασιακοί" των 18 ετών σήμερα είναι 86 ετών (ζωή να΄χουν οι άνθρωποι)....

  ήταν όλοι τότε 18 ετών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μιας κι εθιξα το θεμα του Πλευρη, ηθελα να σε ρωτησε Φιλιστορα, για ενα αλλο θεμα που θιγει ο Πλευρης στο εν λογω βιβλιο, το οποιο ειναι εξισου καυτο! Αναφερει λοιπον οτι συμφωνα με επισημα γερμανικα στοιχεια, οι φονευθεντες Γερμανοι απο τους αντιστασιακους Ελληνες κατα την περιοδο της Κατοχης, ειναι μονο 376!! Ειναι δυνατον να ειναι τοσο λιγοι? Γνωριζεις κατι επι του θεματος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας