οι σχέσεις του Ιωάννη Μεταξά με την Εβραική Ελληνική κοινότητα και την Μασωνία

Οι άριστες σχέσεις μεταξύ των εν Ελλάδι Εβραίων και του Ιωάννη Μεταξά είναι ένα θέμα που συστηματικά και εντέχνως έχουν αποκρύψει τα μεγάλα ΜΜΕ.

Σας παραπέμπουμε στο βιβλίο του κορυφαίου Γαλλοεβραίου ιστορικού Μπερνάρ Πιερόν,Εβραίοι και Χριστιανοί στην Νεότερη Ελλάδα",που πρωτοκυκλοφόρησε στην Γαλλία το 1996 και μεταφράστηκε στα ελληνικά το 2004 από τις εκδόσεις "Πόλις",σελίδες 243-257.

Εκεί μαθαίνουμε τα εξής συγκλονιστικά:

1)Όταν έγινε η Δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936,οι Εβραίοι όλου του κόσμου πανηγύριζαν γιατί γνώριζαν ότι ο Μεταξάς είναι φανατικός φιλοσημίτης! 2)Τον Σεπτέμβριο του 1936 ο Μεταξάς ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη και υποσχέθηκε απόλυτη προστασία στους Εβραίους. Γρήγορα πήρε μια σειρά ευνοϊκότατων μέτρων υπέρ τους,μεταξύ των οποίων το χάρισμα πολλών εκατομμυρίων δραχμών σε φόρους που χρωστούσαν οι Εβραϊκές κοινότητες. 3)Σε αντίθεση με τους λοιπούς εθνικιστές Δικτάτορες της εποχής(Χίτλερ,Μουσολίνι,Φράνκο)ο Μεταξάς δεν εξέδωσε κανένα φυλετικό νόμο εις βάρος των Εβραίων. Σε ανταπόδοση οι ευγνώμονες Εβραίοι(με επικεφαλής τον φιλομεταξικό Αρχιραββίνο της Θεσσαλονίκης Κόρετς) υποστήριζαν ανοιχτά τον Μεταξά και έτρεχαν να δώσουν πρώτοι στους εράνους που έκανε για την Εθνική Άμυνα! 4)Αντιθέτως οι Εβραίοι μισούσαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο,διότι τον θεωρούσαν αντισημίτη και υποκινητή όλων των Ελληνικών Αντισημιτικών Οργανώσεων με κορυφαία την περίφημη "Τρία Έψιλον" την οποία ο Μεταξάς έσπευσε να διαλύσει αμέσως μόλις ανέβηκε στην Εξουσία! 5)Τελευταίο και συγκλονιστικότερο όλων σύμφωνα με τον Μπερνάρ Πιερόν ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίαζε ρατσιστικό πογκρόμ εις βάρος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης εφ' όσον επικρατούσε το κίνημα του Πλαστήρα της 1ης Μαρτίου 1935.Τελικά ο Γιαχβέ βοήθησε τον Κονδύλη να καταστείλει το Βενιζελικό κίνημα και οι Εβραίοι διασώθηκαν για 8 χρόνια μέχρι που τους βρήκε ο Χίτλερ.

(δημοσιευμένο στα φιλικά ιστολόγια "antipliroforisi.blogspot.com" και "promitheasblog.com")


Δικός μας σχολιασμός.

Αναμφίβολα ο Ιωάννης Μεταξάς δημιούργησε ένα προσωποπαγές καθεστώς με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα φασιστικά καθεστώτα που είχαν επικρατήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης του Μεσοπολέμου. Μια ασήμαντη ίσως, αλλά χαρακτηριστική διαφοροποίηση ήταν οι άριστες σχέσεις που διατήρησε ο Ιωάννης Μεταξάς και η 4η Αυγούστου με την Εβραϊκή πολυπληθή κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Θεωρούμε υπερβολικά αυτά που γράφονται στο βιβλίο για τον αντισημιτισμό του Ελ. Βενιζέλου. Είναι αλήθεια βέβαια ότι επί διακυβέρνησης του έλαβαν χώρα επιθέσεις φιλοφασιστικών οργανώσεων κατά των Εβραίων της Θεσσαλονίκης Ο ίδιος πάντως από το βήμα της βουλής τις καταδίκασε φραστικά.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε μασώνος 24ου βαθμού (είχε δηλαδή εξαντλήσει την ιεραρχία της εν λόγω μυστικιστικής οργάνωσης κάτι που φαίνεται και από το "ημερολόγιο" του), αλλά όταν ανέλαβε πρωθυπουργός το 1936 ανέστειλε την λειτουργία της μασονικής στοάς των Αθηνών. κατά την γνώμη μου κακώς αναφέρεται ότι ο Ιωάννης μεταξάς διέλυσε την φασίζουσα οργάνωση 3Ε. Η οργάνωση παρήκμασε όταν σημαντικά ιδρυτικά στελέχη της προσχώρησαν στο Λαϊκό κόμμα πριν τις κρίσιμες εκλογές του 1935.

Ο λόγος που παραθέτω τις λεπτομέρειες αυτές είναι για να σας δείξω ότι οι γενικεύσεις είναι θανάσιμες για την αναζήτηση της αλήθειας στην Ιστορική επιστήμη και συνήθως αποτελούν εξαιρετικό καταφύγιο για τυποποιημένα ιδεολογικά καλούπια)

Σχόλια

  1. http://dhmopshfisma.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
    Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση στο διαδίκτυο για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε ένα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.

    Δημιουργήσαμε αυτόν τον χώρο ωστε να λειτουργήσει ως κάλεσμα για όσους bloggers εναντιωνονται στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και συντάσσονται με το αίτημα για δημοψήφισμα.

    Αν είσαι και εσύ σε αυτούς βάλε στα σχόλια (εδώ) το blog σου ή την σελίδα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως, η οργανωση 3ε εχει πολυ περιεργη ιστορια.Στην αρχη, ηταν αμιγως βενιζελικη(την υποστηριζε κυριως το προσφυγικο κομματι της θεσ/νικης).Στην συνεχεια ομως, δεχτηκε και βασιλοφρονες, που επισης αντιπαθουσαν τους εβραιους.Η αληθεια ειναι οτι η εβραικη κοινοτητα, δεν ηταν σε κανενα θεσσσαλονικεα αρεστη, λογω τοκογλυφιας,των θεσεων για αυτονομια της πολης κλπ.Οι βενιζελικες κυβερνησεις παντως, ενισχυαν οικονομικα τα 3ε, καθως τους συνεφερε η κοντρα με τους εβραιους, που στην πλειοψηφια τους υποστηριζαν το Λαικο κομμα.Η οργανωση παρηκμασε οταν αποφασισε να κατεβει στις εκλογες του 1932, με αποτελεσμα να διακοπει η οικονομικη βοηθεια.Κυκνειο ασμα των περιφημων "χαλυβδινοκρανων", ηταν η συμμετοχη τους στο κινημα του 1935, στο πλευρο των επαναστατων και η ιδιορυθμη αλλα μικρης διαρκειας συμμαχια με το κκε, το 1936.Αιτια αυτης της "φιλιας", ηταν το περιβοητο συμφωνο Σοφουλη_Σκλαβαινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είχα υπ΄ όψιν μου τον χονδροματίδη (η μαυρη σκιά στην ελλάδα, περισκόπιο), όταν μίλησα για την 3Ε με τόση σιγουριά.
    επειδή το θέμα πιστευω ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον (σύνδεση βενιζέλου - χαλυβδόκρανων) και υπάρχουν ήδη 2 απόψεις που επιβεβαιώνουν την σχέση αυτή, θα το μελετήσω στις πηγές και θα επανέλθω με ξεχωριστή ανάρτηση.

    ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φιλίστωρ

    Ελπίζω να αναφερθείς αναλυτικά στο τι ήταν οι "χαλυβδινόκρανοι" και ο "χονδροματίδης", γιατί είναι άγνωστα. Τουλάχιστον σε εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο χονδροματίδης είναι ένας σημαντικός και έγκυρος ιστορικός έγραψε ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τις φιλοφασιστικές οργανώσεις στην ελλάδα του μεσοπολέμου (που δεν ήταν καθόλου λίγες η ευκαταφρόνητες).

    Ο όρος "χαλυβδινόκρανοι" είναι μια ονομασία που χρησιμοποιούσαν πολλοί, για τα στελέχη της οργάνωσης "3Ε", που ντύνονταν ομοιόμορφα, διοργάνωναν παρελάσεις και λαμπαδοφορίες φασιστικού τύπου και φορούσαν χαλύβδινα χαρακτηριστικά κράνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Βενιζέλος δεν ήταν μασώνος ρε παιδιά,? μήπως ήταν και περιτμημένος?. Κρίμα τόσα χρόνια μελετάτε ιστορία και το αποτέλεσμα της πολιτικής των προσώπων που αναφερεστε δεν σας κινητοποιει καθόλου την νοημοσύνη. Βενιζέλος ισον καταστροφή και γενοκτονία μικράς Ασίας . Μεταξάς ίσον τελευταία νίκη ελλήνων στο λυκόφως της ύπαρξης μας. Ας υπήρχε ένας σήμερα μασώνος 24ου βαθμού να ελευθερώσει την χώρα από την ΣΥΜΜΟΡΙΑ των αλλόφυλων που μας γενοκτονεί μπροστά στα μάτια μας και χαλάλι του οι ποδίτσες και τα τρίγωνα. ( δεν υποστηρίζω τους πεφωτισμένους μασώνους εξουσιαστές, ούτε τον Μεταξά σχήμα λόγου αναφέρω). Αλλά μέσα στον γενικότερο εξουσιαστικό σχεδιασμό το σύστημα(σε κάθε εποχή) ξεκαρφώνει τον εαυτό του με ΄νίκες΄(βλέπε έπος 1940) που συντηρούν ιδεοληψίες και ιδεολογήματα για να μην μπορέσουν ποτέ οι λαοί να καταλάβουν και να ξεμπροστιάσουν τους αόρατους εξουσιαστές τους. Απόδειξη: Με τον ίδιο ενθουσίασμο που έτρεξαν οι πατριώτες να πολεμήσουν για την ελλάδα στην αλβανία, οι ίδιοι μετά από 5 χρόνια σφάχτηκαν μεταξύ τους καθοδηγούμενοι απο ναρκωτικά-ιδεοληψίες που είναι τόσο ισχυρά και κρατάνε ακόμα 2010 λειτουργώντας πάντα υπέρ των αόρατων εξουσιαστών και των ανά περιόδων εντεταλμένων τους γήινων εκπροσώπων(Η μύηση γίνεται και στις στοές και στα ιερατεία τα αρχαία χρόνια)
    Φιλικά-Παναγιώτης ερευνητής της αληθινής ιστορίας-προιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω ειλικρινά τι έχετε κάποιοι εναντίον των Τεκτόνων (ή Ελευθεροτεκτόνων και όχι ασφαλώς «μασόνων», που είναι γλώσσα καφενείου).

    Εφ’ όσον δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι το τάγμα ή αδελφότητα των Τεκτόνων, γιατί σχολιάζετε γράφοντας αρλούμπες και ρίχνοντας το επίπεδο εδώ μέσα;

    Ο Βενιζέλος ήταν Τέκτων, όπως και οι Βασιλεύς Γεώργιος Β’ και Ιωάννης Μεταξάς. Ε και;

    Οι τεκτονικές στοές διώκονταν και διώκονται σε όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα (Ιταλία Μουσολίνι, Γερμανία Χίτλερ, ΕΣΣΔ κλπ) για ευνόητους λόγους. Στην Ελλάδα επί Μεταξά λειτουργούσαν κανονικότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δὲν ἀνέστειλε καμιὰν δραστηριότητα, καμιᾶς «μασωνικῆς στοᾶς Ἀθηνῶν».
    Ἀπόδειξις τὸ ὅτι τὸ 1941, οἱ ναζῆδες κατέλαβαν τὴν χώραν, συνέλαβαν τὸν ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Μ. Διδάσκαλον τῆς Μ. Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος Φιλώταν Παπαγεωργίου, τὸν ὁποῖον καὶ ἐξετόπισαν εἰς στρατόπεδον συγκεντρώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΑΧΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει καποια σοβαρη πηγη που να τεκμηριωνει πως ο Βενιζελος ηταν Εβραιος! Και καλο ειναι να αφησεις τις "ιστοσελιδες" και να διαβασεις καποια σοβαρα βιβλια! Το κατανοω οτι πολλες φορες δεν περισσευουν χρηματα αλλα...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας