Πέθανε ο Γεώργιος Κωστής...



Με πολύ μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Έλληνα Ιστορικού και προσωπικού μας φίλου Γεωργίου Κωστή. Ο Γεώργιος Θ. Κωστής γεννήθηκε στις 26-12-1936 στη Στύρφακα Φθιώτιδος. Διετέλεσε δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής με πλούσια και μακροχρόνια τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία. Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες αθηναϊκές και επαρχιακές.

Είχε πραγματοποιήσει αρκετές διαλέξεις ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου στην Αθήνα, από τις οποίες είχαμε παρακολουθήσει αρκετές. Στο τελευταίο στάδιο του βίου του πολιτευτηκε με το ΛΑΟΣ σε δύο εθνικές εκλογές χωρίς να εκλεγεί. Το συγγραφικό του έργο ήταν πλούσιο με πιο σημαντικά την τετραλογία του "θρίαμβος-προδοσία-καταστροφή (1878-1922)", "η Ελλάδα μεταξύ πολέμου και ειρήνης (1922-1936)", "στην κορυφή της δόξας (1936-1941)", "Κατοχή (1941-1943)" από τις εκδόσεις "ΔΡΟΜΩΝ". Δυστυχώς μια σοβαρή νόσος και ο τελικός του θάνατος τον εμπόδισε να ολοκληρώσει την συνέχεια του έργου του.

Εκτός από ένας έντιμος, μορφωμένος και χαριτωμένος άνθρωπος, ο Γεώργιος Κωστής ήταν ένας έγκυρος Ιστορικός με ερευνητική επάρκεια και αγάπη για την αλήθεια. Τα έργα του παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι πλούσια σε πρωτότυπο υλικό. παρά τις μεγάλες μας διαφορές σε πολλά ιστορικά θέματα, αλλά και την μεγάλη διαφορά ηλικίας που μας χώριζε, η συζήτηση μαζί του πάντα παρουσίαζε ενδιαφέρον.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του και στους οικείους του...

Ι. Β. Δ.

Σχόλια

  1. δυστυχως απογοητευτηκα, οταν αγορασα το βιβλιο του εκλιποντος, με τιτλο, "Η Ελλαδα μεταξυ πολεμου και ειρηνης". Περιμενα περισσοτερη νηφαλιοτητα, απο εναν ανθρωπο οπως ο Κωστης! Αντ'αυτου, μια ακομη βενιζελιαδα, στην ουσια,μια Μπαρμπιτιδα απο την αναποδη(με τη διαφορα οτι ο Κωστης δεν προσαπτει χαρακτηρισμους σε αυτους που δεν συμπαθει, σε αντιθεση με τον οχετο του Μπαρμπη...παντως διαβαζοντας για διaφορα γεγονοτα και απο τους 2, κυριολεκτικα τρελαθηκα!Ασπρο ο ενας, μαυρο ο αλλος)!Επισης η βιβλιογραφια του ηταν μικρη και ελλιπης!Τι παει να πει "Ελευθεριου Βενιζελου επιστολη"? η "Πολυχρονη Ενεπεκιδη Ιστορικες Μελετες"? Πολυ αοριστα πραγματα... Εν τελει, αγαπητε φιλιιστορασ, αξιζει να ασχοληθω με τα αλλα βιβλια του μακαριτη?

    "Apollo"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας