Επιστολή εκπαιδευτικών! του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές εν΄ όψει της επετείου της 25ης Μαρτίου

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που απευθύνεται στους μαθητές για την 25η Μαρτίου:

«Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!
Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια
Ίσως έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για επετείους και γιορτές, ειδικά σήμερα που η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του συστήματος των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών κάνουν επίθεση στη ζωή σου και στην οικογένειά σου. Κράτα όμως το εξής: ό,τι επίθεση και να σου κάνουν, δε θα σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν στο μυαλό σου. Γι' αυτό σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο.

Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!
Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;
Η απάντηση είναι ότι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα.
Όμως η επίσημη Εκκλησία δεν ήταν υπέρ της Επανάστασης. Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μάλιστα είχε πει: «Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου»!
Ένας από τους κοτζαμπάσηδες, δηλαδή τους έλληνες άρχοντες της εποχής, είπε «κάλλιο οι Τούρκοι κι ο ραγιάς υπόδουλος, παρά λεύτερο έθνος με το λαό να' χει δικαιώματα»!
Είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας.
Τι σημαίνει αυτό;
Η επανάσταση του 1821 ήταν σύγκρουση με τον Οθωμανικό Δεσποτισμό και συνδέονταν με την απελευθέρωση. Όλοι οι Έλληνες δεν ήταν υπέρ της επανάστασης. Μάλιστα υπήρχαν Έλληνες που ήταν μέρος του Οθωμανικού Συστήματος εξουσίας.
Στην επανάσταση του 1821 δεν πήραν μέρος μόνο ορθόδοξοι Χριστιανοί και Ελληνες το γένος. Πήραν μέρος, κατ' αρχήν, οι λεγόμενοι Φιλέλληνες, από το χώρο της Δυτικής Ευρώπης.
Εκτός από τους Φιλέλληνες, ωστόσο, πήραν μέρος στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και Βλάχοι, Μολδαβοί, Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι, Τσιγγάνοι, Ούγγροι, Πολωνοί και άλλοι.
Ξέρεις άραγε ότι στα πλοία του Μιαούλη, το πλήρωμα δεν ήξερε καθόλου την ελληνική γλώσσα και ότι μιλούσε Αρβανίτικα;
Ξέρεις ότι οι επαναστάτες του 1821 δεν χωρίζανε το λαό σε Έλληνα και ξένο; Ο Ρήγας Φεραίος καλούσε Χριστιανούς και Τούρκους σε κοινό αγώνα για το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και στη δημιουργία μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας.
Η επανάσταση του 1821 δεν ήταν θρησκευτικός πόλεμος, ξεσηκωμός των Χριστιανών κατά των Μωαμεθανών.
Ήρθαν στιγμές που Έλληνες και Τούρκοι πολέμησαν μαζί, εναντίον των Βενετών, των Ισπανών και του Πάπα (και αντίστροφα), προτιμώντας οι Ελληνες ραγιάδες την τουρκική από τη δυτικοευρωπαϊκή φεουδαρχία, αφού η τελευταία υπήρξε κατά πολύ σκληρότερη της τουρκικής.

Αλλά και οι Φιλέλληνες της Δυτικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821, είχαν ταξικά κίνητρα: να κυριαρχήσουν τα ιδανικά και οι σκοποί της μεγάλης (αστικής) Γαλλικής Επανάστασης, ανεξάρτητα από το ότι υπήρχε και ο θαυμασμός τους για την αρχαία παιδεία. Και όπως γνωρίζουμε, η εκκλησία στη Γαλλία δεν πέρασε και πολύ καλές ημέρες κατά τη Γαλλική Επανάσταση Όλα αυτά λοιπόν δεν θα στα πουν τα σχολικά βιβλία γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι είναι η επανάσταση για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα και τη ζωή σου.
Σου λέμε λοιπόν:
Στην επανάσταση του 1821 δεν ήταν όλοι οι Έλληνες μαζί γιατί είχε κοινωνικό χαρακτήρα.
 Κάθε κοινωνική επανάσταση δίνει απάντηση στο ερώτημα: ποια τάξη θα είναι στην εξουσία.
 Η επανάσταση είναι το όχημα για να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά. Σκέψου λοιπόν ότι σε όλη την Ευρώπη εκείνη την περίοδο ξεσπούσαν αστικές επαναστάσεις, δηλαδή επαναστάσεις που έβαζαν στόχο να φύγουν οι φεουδάρχες (κάτοχοι γης) από την εξουσία και να πάρουν την πολιτική εξουσία οι αστοί (κάτοχοι κεφαλαίου που εκμεταλλεύονται την ελεύθερη εργατική δύναμη).
Βγάλε τα συμπεράσματα σου για το σήμερα!
Σήμερα πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, δηλαδή αυτοί που μπορούν και θέλουν να φέρουν τα πάνω κάτω, είναι η εργατική τάξη. Η αστική τάξη είναι πια αντιδραστική. Το ξέρεις, το ζεις! Γι' αυτό κάνει τέτοια επίθεση στη ζωή σου, γι' αυτό στέλνει τα ΜΑΤ όταν αγωνίζεσαι, σε θέλει σύγχρονο σκλάβο με μισθό ψίχουλα, με ζωή χωρίς δικαιώματα, σε βομβαρδίζει με ναρκωτικά.
Η επανάσταση του 21, όπως κάθε επανάσταση, ασκεί βία και δεν σέβεται κανέναν θεσμό, καμιά νομιμότητα που εκμεταλλεύεται τους λαούς. Στη σημαία της δεν γράφει τίποτα για το νόμιμο αλλά για το δίκαιο. Και σήμερα επίκαιρο σύνθημα είναι: «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»!
Οι επαναστάτες του 21 λέγανε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δεν διαπραγματεύονταν με τους εχθρούς τους. Σήμερα, προσκυνημένοι είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, την κοινωνία του κέρδους και της αγοράς.
Ο στρατός της αντίδρασης (Ιερή συμμαχία τότε, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ σήμερα) δεν είναι ανίκητος.
Οι κοινωνίες χωρίζονται σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Στο λαό και τους από πάνω. Η αντίθεσή τους δεν λύνεται με διάλογο αλλά με πάλη.
Ο λαός που πιστεύει στη δύναμή του νικά- ο λαός που παραδίνεται χάνει!
Κράτα το καλά: είτε στον αγώνα είτε στην υποταγή, ποτέ όλοι οι Έλληνες δεν ήταν μαζί!
Το 1821 κάποιοι έβλεπαν στον Οθωμανό κατακτητή, τον φίλο, το στήριγμα της δικής τους εξουσίας. Το 1940 κάποιοι έλεγαν, οι «Γερμανοί είναι φίλοι μας» και συνεργάστηκαν με τους φασίστες. Είναι οι πολιτικοί πατεράδες των σύγχρονων ναζιστών της Χρυσής Αυγής.
Το 1821 κάποιοι καλούσαν το λαό σε ομοψυχία για να αντέχει στον τουρκικό ζυγό. Το 1940 κάποιοι έλεγαν ότι είναι τρέλα η αντίσταση. Σήμερα κάποιοι σε καλούν σε εθνική ομοψυχία για να βγούμε από την κρίση και εννοούν να θυσιάσεις τη ζωή και τα όνειρά σου για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, του συστήματος τους! Κάποιοι άλλοι, μιλάνε για «κατοχή» από ξένα κράτη, για να κρύψουν τους Έλληνες επιχειρηματίες που πλουτίζουν από τον ιδρώτα των γονιών σου.
Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί! Σήμερα είναι η δική σου σειρά.
Η πάλη για τις ανάγκες σου θα είναι σκληρή αλλά δίκαιη. Έτσι ήταν πάντα!
Οργάνωσε τον αγώνα σου για τα δικαιώματά σου, διάβασε και μάθε την αληθινή ιστορία του λαού και του τόπου σου.

Αντάρτης-κλέφτης-παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός!

Αθήνα 14/3/2013

Σχετικά άρθρα μας για τα θέματα που θίγονται στην επιστολή 

(για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που "επιβλήθηκε")

Ο πρώτος πανηγυρισμός της Εθνικής Εορτής στις 25 Μαρτίου 1838 στην Αθήνα

(για τον μη θρησκευτικό χαρακτήρα της επανάστασης)

Η διακήρυξη της Ά Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στην Επίδαυρο (15 Ιανουαρίου 1822)

(για τους "ιδιοτελείς" Φιλέλληνες)

Οι πολύτιμες Ιατρικές υπηρεσίες του Ελβετού Louis-André Gosse στην Ελλάδα του Καποδίστρια

Φράνκ Άστιγξ, ένας ανιδιοτελής φιλέλλην στην επανάσταση του 1821

(για τον  δήθεν" ταξικό χαρακτήρα της επανάστασης)

Η πλαστογράφηση της αληθινής Ιστορίας του 1821 από δήθεν αναθεωρητές "Έλληνες Ιστορικούς" 

Ο χαρακτήρας των κομμάτων - φατριών κατά την περίοδο της Ελληνικής επανάστασης (1821-1826

Γεώργιος Σταύρος: ο μεγάλος Ηπειρώτης Ευεργέτης και οικονομολόγος της Νεότερης Ελλάδας

Σχόλια

  1. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ είναι – βασικά - πρώην Κνίτες, άρα πολύ καλά εκπαιδευμένοι σε θέματα σχετικά με την ευρύτερη «Σοβιετική ανατροπή της Δυτικής κοινωνίας», όπως - άλλωστε - αναλύει διεξοδικά στο Internet και ο γραφικός στην αφήγηση πρώην πράκτορας της KGB (που το έσκασε στη Δύση, ΗΠΑ) Yuri Bezmenov a.k.a. Tomas Schuman (ψάξτε στο youtube: “Soviet subversion of Western Society” ... http://www.youtube.com/watch?v=JN0By0xbst8).

    Στην μάταια (?) προσπάθειά τους οι ξερόλες εκπαιδευτικοί «ΠΑΜΕ πλατεία (Ομόνοιας);» προκειμένου να παραπλανήσουν τους μαθητές (αφού προηγουμένως έσκουζαν για τα σχολικά «κατηχητικά» της Χρυσής Αυγής), με βάση τις 2 σημαντικές ήττες των Διαφωτιστών (*) ... έμπλεξαν kyriolectically τα μπούτια τους αχταρματίζοντες: Βησιγότθους, Μέγα Θεοδόσιο, σφαγέα Αλάριχο (aka Ούλριχ), ΕλληνοΧριστιανισμό του Παπαρρηγόπουλου (1852), Εβραίους της Περσίας, εισήγηση Θεόκλητου Φαρμακίδη (ο Καΐρης στο παραδίπλα), Παπαφλέσσα, Ιάκωβο Ρίζου Νερουλό (1840), των γεγονότων που προέκυψαν εκ της ατελέσφορης προσπάθειας καταγραφής της Εκκλησιαστικής περιουσίας, ανάμιξης της ομόθρησκης Ρωσσίας στα ελληνικά πολιτικά με δεκανίκι το φιλο-Οθωμανικό Πατριαρχείο, το κυνήγι του «καλογερισμού» και των μοναστηριών από τον αντιβασιλέα Ludvig Georg Mauer, μπόλικη Ρωσσική Διπλωματική Αποστολή (1834) με την κάθοδο στην Ελλάδα του πράκτορα Οικονόμου, «Φιλορθόδοξη Εταιρεία» (1839) και στο βάθος Γλαράκης (τότε υπουργός Παιδείας), εισβολή της Εκκλησίας στο Κοινοβούλιο (1854, εβδομαδιαία ανάγνωση Μηνιαίων Ακολουθιών & Οκτωήχου), ψήφιση στη Βουλή Νομοσχεδίου όπου ένας ιερέας μπορεί να είναι και δημοδιδάσκαλος (1874)... κλπ κλπ

    Μετά επιστρατεύτηκαν τα ναυτικά πληρώματα του Μιαούλη και οι σημαίες ευκαιρίας (aka free sailing) της Συμφωνίας του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, καθώς και οι διατριβές του Αριστείδη Κόλλια, του Κώστα Μπίρη κ.ά. περί «Αρβανιτών» (ή Αρναβούτ που σήμαινε γενικά "μισθοφόρος από τα Βαλκάνια", που εκτός από Αλβανούς περιλάμβανε και Έλληνες, Σέρβους, Βλάχους κλπ. με ή χωρίς ... Ναυτικόν Φυλλάδιον), Τουρκαλβανών, Γύφτων (εξ Αιγύπτου Mısırλούδες & Mısırλήδες με μαϊμού ή χωρίς μαϊμού) κ.ά.

    Η «αριστερά της αστακομακαρονάδας» - μεσούσης της κρίσεως - καλά κρατεί και μας οδηγεί (στον γκρεμνόν!) ... oπότε ας αναφωνήσωμεν all together ναούμ: "I love Albania, Balgaria, Ramania k ola ta Balkania" (klopy and paste from ποίηση: Μάκης Δικοτυλήδονος, απόσπασμα εκ της ποιητικής συλλογής: «Κουλτούρα να φύγουμε»)


    (*)
    1836 - Υποχώρηση Αρχών Mauer (αφορά την Διδασκαλία σε κάθε Ελληνικό Σχολείο και Γυμνάσιο) με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ επιβολή:
    • καθημερινής ομαδικής προσευχής
    • σχολικού εκκλησιασμού
    • διδασκαλίας Παλαιάς & Καινής Διαθήκης
    • Ορθόδοξης Κατήχησης
    • Διδασκαλίας της Εβραϊκής Γραμματείας – μόνο στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου - για όσους θα επέλεγαν να ακολουθήσουν Θεολογικές Σπουδές
    1838 - Χειρονομία προς θρησκευόμενο Ελληνισμό:
    • Καθιέρωση Εθνικής Εορτής & Ευαγγελισμού (25η Μαρτίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ ολο αυτο το κλασσικο τραγελαφικο αριστεριστικο αρθρο συμφωνω με 2 φρασεις: 1."Η επισημη Εκκλησια δν ηταν με τ μερος της Επαναστασης". Οντως, αν και υπηρξαν ιερεις και μοναχοι που πολεμησαν υπερ του Εθνους, η Εκκλησια, σαν θεσμος και ηταν αντιθετη. Αυτο, δικαιολογεται απο την ευνοικη θεση της Ορθοδοξης Εκκλησιας στν Οθωμανικη Αυτοκρατορια, την οποια και λογικο ηταν να μν ηθελε να χασει. Επισης υπαρχει και τ επιχειρημα πως η θεση αυτη υιοθετηθηκε για την προστασια των Ελληνων που βρισκοταν βαθυτερα στν Οθ. Αυτοκρατορια. Κρινοντας εκ του αποτελεσματος το δευτερο επιχειρημα θα τοχαρακτηρισω πυροτεχνημα. (Αναφερονται μερικες ακομα αποψεις για τν σταση αυτη της Εκκλησιας, οι οποιες ανευρισκονται ευκολα και στ Internet)
    2."Ποτέ όλοι οι Ελληνες δεν ηταν μαζι!". Αυτος ισως ειναι ο μεγαλυτερος μυθος που μας ταιζουν απο μικρους. Ολοι εχουμε ακουσει τν φραση "Οταν οι Ελληνες ειμαστε ενωμενοι μπορουμε να καταφερουμε τα παντα" σε διαφορες παραλλαγες. Δυστυχως δν ειναι ετσι, γτ η διχονοια και η αδυναμια να πορευομαστε μαζι ειναι εθνικο "κουσουρι", κατι που φαινεται απο τις πιο μαυρες σελιδες της Ελλαδας, οπως οι εμφυλιοι, μεχρι τις λαμπροτερες. Ποτε δν ειμασταν ολοι μαζι δυστυχως.
    (σ.σ. Κατι που δν αναφερουν οι εκπαιδευτικοι του ΠΑΜΕ και μ κινησε τν περιεργεια: Γτ δν αναγραφεται ενα παραδειγμα στν ανακοινωση τους για το ποιοι ειναι αυτοι που ελειπαν οταν οι Ελληνες δεν ηταν ποτε μαζι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΚΩΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ιδεολογική ανάγνωση της Ιστορίας αποτελεί έναν από τους χειρότερους κινδύνους εξόντωσης της ιστορικής αλήθειας και της μετατροπής της σε ανωφελές παραμυθάκι, κατά το γνωστό χωρίο του Πολύβιου. Αυτό φαίνεται ιδίως στη μελέτη των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης. Η τάση για εξιδανίκευση συγκρούεται με μια προσπάθεια εφαρμογής των καρτεσιανών αρχών στις ιστορικές πηγές.
    Όμως, η ερμηνεία τόσο σημαντικών γεγονότων δεν μπορεί να βασίζεται σε μια μανιχα'ι'κή διάκριση του καλού και του κακού! Για παράδειγμα, ο Δράμαλης δεν φαίνεται και τόσο κακός χαρακτήρας αν συλλογιστούμε το δημοτικό τραγούδι για τη μητέρα του που λαμβάνει την είδηση της Νίλας * και δεν πρόκειται για μια αντεθνική παραδοχή!
    Παρομοίως, η απονομή του τίτλου του προδότη στους εκκλησιαστικούς ταγούς και τους κοτζαμπάσηδες δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή! Υπάρχουν, άραγε, ωραιότερες μορφές του Αγώνα από τον Κανέλλο Δεληγιάννη ή τον Παναγιώτη Κρεββατά ή τον Βρεσθένης Θεοδώρητο; Και είναι αστείο να αμφισβητώνται τα ιστορικά στοιχεία με αναγνώσεις των πηγών που στηρίζουν συνθήματα...
    Θυμίζω την αλληλοσυγχώρεση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Λάζαρου Κουντουριώτη.Ακόμη και ο Γέρος του Μωριά εκφράζει την απαξία του σε όσους επεχείρησαν να ερμηνεύσουν την πάλη των τάξεων ως συνοδοιπορία με τον κατακτητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός του αναγνώστη (ενημερωμένου η μη) είναι το καύσιμο για το ιστολόγιο αυτό, έτσι σας προτρέπουμε να μας πείτε την γνώμη σας. Τα σχόλια οφείλουν να είναι κόσμια, εντός θέματος και γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες (όχι greeklish και κεφαλαία).

Καλό είναι όποιος θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο έτσι ώστε σε περίπτωση διαλόγου, να γίνεται αντιληπτό ποιος είπε τι. Κάθε σχόλιο το οποίο είναι υβριστικό η εμπαθές, θα διαγράφεται αυτομάτως.

"Encompass worlds but do not try to encompass me..."

Walt Whitmann

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας